Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo aura-autona neljänneksi

29.01.2011 /

Rallin SM-sarjan ensimmäisen osakilpailun pisteet jaettiin tänään Rovaniemellä. Arctic Lapland Rallyn avauspäivän viisi erikoiskoetta suoritti nopeimmin Jarkko Nikara. Juha Salo kuittasi neljännellä sijallaan kahdeksan SM-pistettä. Salo ei pitänyt tulosta tyydyttävänä.
"Eivät ranteeni varsinaisesti ruosteessa olleet. Ilman kakkosen teknistä häiriötä olisimme olleet korkeammalla. Autokin oli aluksi hieman väärissä asetuksissa", Juha Salo pohti iltahuollossa.

Kilpailu alkoi Salon ja kartanlukija Marko Salmisen osalta hyvin, kun ensimmäisen pikataipaleen pohja-aika kirjattiin Mitsubishi-kaksikon nimiin. Mäntyvaaran raviratapyörityksen jälkeen lähdettiin Aittajärven reilun parikymmentä kilometriä pitkälle pätkälle. Salo jäi ek-pohjista 31,8 sekuntia. Selitys löytyi Mitsubishin kulkupuolelta. Ongelmat verottivat Salon ja Salmisen vauhtia kahdeksan sijaa.

Kahdella seuraavalla erikoiskokeella, Nampavaara ja Hanhikoski, Salo kuittasi takaisin neljä sijaa, vaikka yli 60 ek-kilometriä eivät vaivattomasti tulleetkaan.
"Päivän pitkät pätkät, jolloin mentiin pimeillä ja kovavauhtisilla teillä, eivät olleet helppoja. Nampavaara oli vaativa pätkä ja ajoin sen liian nätisti. Hanhikoskella meillä oli käytössä vanha, mutta korjattu nuotti, eikä se ollut maailman paras sinne", Salo ruoti.
"Tein pieniä muutoksia autoon ennen Hanhikoskea. Se muuttuikin paremmaksi, joten näillä säädöillä lähden jatkamaan myös huomenna."

Salo palasi pätkäajoissa kärjen tuntumaan Hanhikoskella ja Mäntyvaaralla. Karkkilalaisen kiri riitti neljänteen sijaan reilun minuutin Nikaralle jääneenä. Janne Tuohino ja Joonas Lindroos löytyivät tuloksissa vielä Salon edeltä.
"Aura-auton rooli ei helppoa tänään ollut. Rehellisesti tuntui siltä, että auto ei pysähdy, ei käänny eikä tee mitään muutakaan. Sitä ei saanut sellaiseen kontrolliin, että olisi voinut runtata menemään", Juha kuvaili.
"Tienavaajan rooli oli tämän päivän kohtalo. Huomenna on uusi kisapäivä ja lähtöpaikka neljäntenä on tätä päivää parempi", kartturi Salminen sanoi.

Huomenna ajetaan uusi viiden erikoiskokeen mittainen SM-osakilpailu. Arctic Lapland Rallyn kokonaiskilpailun voittaa se, joka on onnistunut molempien kisapäivien yhteenlasketuissa tuloksissa parhaiten.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa