Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Tuohino toinen ja kolmas

01.02.2011 /

Ford Fiesta Super2000 -ralliautoa käskyttävä Janne Tuohino antoi vahvan näytteen osaamisestaan Rovaniemen Arctic Lapland Rallissa ajetuissa kahdessa SM-rallissa. Dubaissa asuva Tuohino kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa saavuttivat ensimmäisen kilpailupäivän SM-rallista toiseksi ja toisesta kilpailupäivästä kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet.

Tunturirallin kaksipäiväisen kilpailun kokonaistilanteessa ralliuransa kolmatta suomenmestaruutta janoava rallikonkari sijoittui toiseksi, vain 9,2 sekuntia rallin voittanutta viisinkertaista suomenmestari Juha Saloa hitaampana. Tuohino oli tyytyväinen ajamiinsa tuloksiin, vaikkakin olisi toivonut lisää huippunopeutta turbottomaan ralliautoonsa.

"Kokonaisuudessaan Arctic Lapland Ralli oli erinomainen kilpailukauden avaus. Kahdet hyvät SM-pisteet sekä kakkossija SM-pisteissä on hyvä lähtökohta, kun kilpailukausi vajaan kolmen viikon päästä Mikkelissä jatkuu", Tuohino kiteyttää.

"Rovaniemen rallireitti oli liian nopea autolleni, jonka huippunopeus on vain 170 km/h. N-ryhmäläisillä ralliautoilla tuo sama lukema on 210 km/h eli heikkoon huippunopeuteen kaatui molempien päivien voittotaistelu. Lisäksi Hanhikosken erikoiskokeen varteen putosivat lisävalomme ja sen aiheuttaman heikon näkyvyyden myötä hävisimme arvokkaita sekunteja", Tuohino jatkaa.

Huolellisesti lievestuorelaisen PrintSport Racing -autourheilun ammattilaisyrityksen kanssa ralliin valmistautunut Tuohino jakoi kiitosta niin tiimilleen kuin kaikille reitin varrella olleille kannustajille. Seuraavat viikot hän hioo keskittymistä ja hakee vauhtia Arabiemiraateista.

"Arctic Lapland Ralli on jokaikinen kerta valtava elämys, joka tänä vuonna oli vain 9,2 sekunnin päässä päättyä palkintokorokkeen korkeimpaan sijaan. Toinen sija ei silti ole häpeä, koska viime vuoden Super2000:n MM-sarjan harmien jälkeen sekin sija maistui lähes voitolta. Iso kiitos siitä kuuluu PrintSport Racingille, joka on tehnyt huipputyötä ralliautoni parissa", Tuohino kertoo.

"Helmikuun kolmantena viikonloppuna ajettavaan seuraavaan SM-ralliin haen vauhtia nykyisestä asuinmaastani Arabiemiraateista. Tärkeintä nyt on nollata tilanne ja aloittaa keskittyminen uuteen kilpailuun. Arctic Lapland Ralli osoitti sen, että vauhtini riittää SM-kultamitalista taisteluun, ja sen myötä toivotaan, että Mikkelissä kohtaan luonteeltaan hieman hitaampia erikoiskokeita. Ralliautoani kun ei ole suunniteltu kilometrin suoria sisältäville erikoiskokeille", Tuohino jatkaa.

Lopputulokset Ralliautoilun SM-sarjan 1/7 osakilpailu, Rovaniemi
28.1.2011, SM1-luokka:
1. Jarkko Nikara & Jarkko Kalliolepo, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 54:59,4
2. Janne Tuohino & Risto Pietiläinen, Ford Fiesta S2000, +39,0sek
3. Joonas Lindroos & Pasi Kilpeläinen, Subaru Impreza WRX STi, +1:00,6sek

Lopputulokset Ralliautoilun SM-sarjan 2/7 osakilpailu, Rovaniemi
29.1.2011, SM1-luokka:
1. Juha Salo & Marko Salminen, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, 1:07:15,6
2. Joonas Lindroos & Pasi Kilpeläinen, Subaru Impreza WRX STi, +28,7sek
3. Janne Tuohino & Risto Pietiläinen, Ford Fiesta S2000, +37,4sek

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa