Facebook Twitter Email Pinterest

SM O.K. Auto -ralli kahden viikon päästä

17.02.2011 / SM O.K. Auto -ralli kahden viikon päästä

Ralli SM

Kouvolan ympäristössä on jo monien vuosien ajan totuttu ajamaan Ralli SM -sarjan osakilpailu kesäkelillä, vauhdikkailla ja mielenkiintoisilla sorateillä. Tänä vuonna poikkeuksellisesti sorakisa on vaihdettu kunnon talviseen kilpailuun, joka ajetaan sarjan neljäntenä osakilpailuna maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kouvolan SM-rallin kokonaispituus on noin 216 km sisältäen seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 87 km.

Mikkelin SM Vaakuna-ralli on kuitenkin vuorossa ensin, ja tästä kaksi viikkoa myöhemmin valmistaudutaan jo taistelemaan talvikauden viimeisistä SM-pisteistä ennen kuin siirrytään pienelle "tauolle" odotellen Hämeenlinnassa ajettavaa SM Vanajanlinna Rallia toukokuun 14. päivä. Ilmoittautuminen Kouvolaan päättyy maanantaina!

Kouvolan O.K. Auto -rallin kilpailukeskus on entiseen tapaan Sokos Hotelli Kouvolan Vaakunassa, mutta huoltoparkille on löytynyt uusi paikka. Viime kesänä rallikaravaani hoiteli huoltohommat yms. taukoajan tarpeet Tuohikotissa, mutta nyt kaikille tuttu rallicross- ja jm-rata Tykkimäessä saa vieraakseen SM-kilpailijat huoltojoukkoineen sekä runsaan yleisön.

Tykkimäessä ajetaan vielä kilpailun päättävä yleisöerikoiskoe ja lisäksi alueen huoltoparkissa pääsee näkemään ralliautoja ja tiimien toimintaa lähietäisyydeltä. Radan läheisyydessä on runsaasti parkkitilaa yleisölle, joten paikalle on helppo tulla koko perheen voimin. Saapuminen alueelle tapahtuu Tehontien kautta. Paikalla on liikenteenohjaus. Alueella myydään mm. legendaarista rallimakkaraa, keittoruokaa, sämpylöitä, kahvia ja virvokkeita, joten paikalla jaksaa pyöriä vaikka koko päivän. Mikä parasta, alueelle on VAPAA SISÄÄNPÄÄSY!

Ensimmäinen kilpailija starttaa haastavalle reitille Tykkimäestä klo 10.01. Säpinää huoltoparkissa voi seurata, kun rallikaravaani saapuu ensimmäiseen huoltoon noin klo 12.30 ja toisen kerran noin klo 15.45. Kilpailun päättää huoltoparkin tuntumaan rakennettu haastava yleisöerikoiskoe, jolle ensimmäinen auto starttaa noin klo 16.20.

Yleisö-ek:lta kilpailijat jatkavat matkaa maaliin Sokos Hotel Kouvolan Vaakunalle. Maaliin saavutaan alkaen klo 17.00. Myös palkintojen jako tapahtuu perinteisesti Sokos Hotel Kouvolan Vaakunalla.

SM-luokkien lisäksi Kouvolassa on mukana Historic-luokkien autoja, yleisen ja junioriluokkien kuljettajia eri ryhmien kalustolla sekä seniori-kuljettajia, joita saattaa nähdä vanhojen nelivetoautojenkin puikoissa.

Kouvolan SM O.K. Auto -rallin ilmoittautuminen päättyy välittömästi Mikkelin kisan jälkeen, eli maanantaina 21. helmikuuta on hoidettava jo kisan paperiasiat kuntoon kello 21.00 mennessä. Muistathan hoitaa myös majoitusasiat kuntoon samalla!

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa