Facebook Twitter Email Pinterest

SM2-luokan kommentteja EK:n 1 jälkeen

18.02.2011 /

mikkeli-hautamaki.jpg

Ville Hautamäen tyylinäyte EK:n 1 maalissa.

SM2-luokan kuljettajien kommentit SM Vaakuna-rallin ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen olivat samanlaisia kuin isommankin luokan kuskien. Ville Hautamäki oli avauspätkän nopein, Andreas Amberg jäi 1,8 sekuntia, Jaro Kinnunen oli kolmas.
Huomenna sitten nähdään, kuinka tilanteet kehittyvät, kun ralli jatkuu kello 11.01 alkaen kuuden erikoiskokeen aikana.

Esapekka Lappi:
Ihan hyvin meni, ok, ei mitään ongelmia. Joo, ei siellä näe mitään, ihan ok, ihan ajellessa meni, ihan ok. Hyvällä mielellä huomiseen lähdetään, mies on vähän flunssassa ja kuumeessa, muttei nyt ihan niin paljoa. Eiköhän tämä tästä.

Ville Hautamäki:
Perhanan liukasta, ihan järkyttävän liukasta. Tiesin, että totta kai tommonen jäädytetty on aina liukas, mutta ei pätkän vertaa pitoa, mutta kaikillehan se on sama. Eikä nähnykään oikein mitään. Samahan tämä on kaikille.

Jussi Vainionpää:
Pitkin penkkoja mentiin alussa, vähän liikaa puristin, ihan muuten ok. Huomenna tämä sitten lähtee kunnolla vauhtiin.

Marko Mänty:
Ei sovi mulle nämä yleisöpyöritykset, auto ei ole tähän suunniteltu. Takkiin tulee, pakko todeta, meillä on niin pitkät välitykset autossa, ettei sopivia vaihteita löydy tällaiselle hitaalle pätkälle. Vauhtiin pääsee vasta isommalla tiellä, pakko vaan todeta, että takkiin tulee.

Toni Tahvanainen:
Pikkusen vaikeesti lähti käyntiin, valot näytti vähän liian ylös, näkyvyys oli erittäin huono. Olisi ollut parempi ajaa ilman lisävaloja, mutta semmonen tietä pitkin ja auto kunnossa, muuten ihan ok: Meni vähän harjoituksen piikkiiin, Tunturin jlkeen ei olla ajettu ollenkaan. Maaliin haluan päästä, viides kerta kun ollaan täällä, josko nyt pääsis maaliin, se olisi erittäin hyvä.

Jukka Korhonen:
Noo, oli vähän yllättävän liukasta, spooriakin olisi ollut hyvä käyttää paremmin hyväksi, hyvä kun selvittiin maaliin. Alusta asti mennään huomenna kaasu pohjassa, taktiikkana on mennä heti täysillä. Reitti on hienossa kunnossa, kaasu vain pohjaan.

Kalle Pinomäki:
Pisteitä pitäisi yrittää saada tänä viikonloppuna, mutta nyt äärettömän vaikea aloitus. En oo varmaan ikinä ajanut talvella kun on noin liukasta. Eikä tuolla oikein nähnykään mitään. Huomenna alkaa kisa. Nuotti tuli hyvin tänään, ja kaikki kunnossa, huomenna ajetaan kovaa.

Jaro Kinnunen:
Aika liukasta oli, totta kai. Vähän harmittaa toi hyppyri, ei osattu oikein arvioida sitä, ja mokattiin vähän. Muuten kaikki ok.

Mikko Pajunen:
Ihan älytön pyöritys oli, mitään ei nähnyt ja oli tosi liukasta. Huomenna on toinen päivä. Tavoitteena on ajaa vähän paremmin huomenna.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa