Facebook Twitter Email Pinterest

SM2-luokka toisessa huollossa

19.02.2011 / SM2-luokka toisessa huollossa

sm-lappi.jpg

Vaakuna-rallissa neljän erikoiskokeen aikana Esapekka Lappi on pikkuhiljaa noussut kohti kärkeä, ja johtaa nyt 10,5 sekunnilla ennen Jaro Kinnusta ja Mikko Pajusta. Kalle Pinomäki putosi kakkospaikalta, Jukka Korhonen, Ville Hautamäki ja Jussi Vainionpää ovat seuraavina tuloslistalla ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta. Ohessa kommentteja lauantain toisesta huollosta.

Jussi Vainionpää:
Paremmin on mennyt koko ajan. Kolmonen meni paremmin, kun rauhoitettiin ajamista, ja nelonenkin meni taas ihan hyvin. Nyt rupesi ajo olemaan jo kohdillaan.

Esapekka Lappi:
Ihan hienosti ja puhtaasti menivätm nää kaksi eekoota. Otin varovasti lähdöt, eikä mitään tilanteita pätkillä, kaikki pelaa hienosti. Nyt johdetaan, ollaan tyytyväisiä. Seuraava pätkä on tosi haastava, vaikka se on vain 6 km, mutta tosi vaikee, kun kääntyy koko ajan.

Ville Hautamäki:
Virheitä tuli tosi paljon, ja kolmosella varsinkin ihan yliyrittämistä oli se homma. Pienellä tiellä kaikki ne hitaat paikat, ei kait niitä voi enää hitaammin ajaa. Vaikka mukamas yrittää tulla niin perhanan kovaa, niin ei se vaan onnistu. Pitäisi malttaa ajaa pikkuisen tarkemmin ja varovaisemmin. Hyvä tuuri, että ollaan täällä, eikä jääty kolmoselle. Nelosella turhaa mummoilin, ei oikein hyvin auto käänny. Karhea jää kun on, niin pito on loistava.

Toni Tahvanainen:
Nyt jo pikkusen vauhtiin päästiin, isolla tiellä tuntu jo ihan mukavalta, mutta sitten spinnattiin sitten pikkutielle lähdössä. Ei vain halunnut auto kääntyä, pitkäksi vähän meni, muuten suht´ koht´ hyvin on tullut. Neljä ekrtaa ollaan tuolle suunnalle Mikkeliä keskeytetty, nyt sentään päästiin sieltä läpi. Kunhan nyt päästäisiin maaliin asti, sitä toivotaan.

Jukka Korhonen:
Taas tuolla pikkuteillä virheitä tein, jotenkin reuhasin siellä nyt, mutta nelonen meni jo hyvin. Virheet otin tarkasti pois ja paremmin meni, tahtia on nyt lisättävä. Loppuun asti yritetään kyllä täysillä.

Kalle Pinomäki:
Viimeisen jälkeen muuttui taas tilanne huonommaksi. Meille tuli aika paljon nelosella virheitä. Tiedän monta paikkaa, missä hävittiin pari sekuntia. Oltiin penkassa ja nuotinkin kanssa oli vähän ongelmia. Nyt ei oikein sujunut. Tilanne on nyt tää, mikä se on. Aika lähellä oli muuten, ettei puskurimuovien kanssa yhdessä jääty neloselle. Sitten meni ilmanputsari tukkoon eikä se kulkenut oikein enää kunnolla. Kaikennäköistä on tapahtunut. Tosi tiukkaa on luokassa, tommosiin virheisiin ei oo varaa, sen tiedän, ja homma menee koko ajan vain tiukemmaksi. Erot on pieniä, ja mitä vain voi tapahtua. Mukava kuitenkin, että uusia nimiä nousee kärkitaistoihin mukaan.

Juha-Pekka Perämäki:
Ei oikein vieläkään tuu hyvin. En tiedä, mitä pitäisi tehdä. En oo mieheen oikein tyytyväinen.

Andreas Amberg:
Kyllähän me pätkien maaliin tultiin, mutta tasaisesti hävitään. Ei siinä mitään, parannetaan koko ajan. Vielä on 40 ek-kilometriä jäljellä, joten yritetään vain ajaa kovempaa.

Mikko Pajunen:
Nyt on pakokaasut tuolla keuhkoissa... ei saa korjattua tällaista vikaa ranskalaisesta, mutta hyvä auto. Hienosti menivät nuo kaksi viimeistä pätkää, viimeisin tultiin niin hyvin kuin päästiin. Alustaltaan auto istuu hienosti tiehen, hieno auto, Pinomäen porukan tekemä. Twingo oli niin törkeen halpa, että valinta osui siksi tähän malliin. Yllätys täällä ei ole muiden vauhtia, vaan se on, että ollaan noinkin lähellä noita muita kuljettajia. Eihän tuossa autosa oikein paukkua ole muihin verrattuna. Esapekka menee kyllä tosi kovaa, ihan ei taideta päästä hänen vauhtiinsa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa