Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo kasvatti piste-eron viiteen

19.02.2011 / Juha Salo kasvatti piste-eron viiteen

sm-salo.jpg - pienennetty

Viikon päästä 35 vuotta täyttävä Juha Salo näyttää olevan Ralli SM -sarjassa aivan liian vaikea voitettava. Mikkelissä Ralli SM -sarjan kolmannessa osakilpailussa Salo pystyi jälleen pitämään muut takanaan, vaikkei suinkaan ollut nopein kaikilla erikoiskokeilla. Neljälle erikoiskokeelle seitsemästä Salo toki kirjautti pohja-ajan.
"Viimeinen pätkä voitiin jo ottaa vähän iisimmin, kun tauon jälkeisillä kahdella pätkällä saatiin kasvatettua muihin lisää eroa", tilitti Salo maalissa.
"Turhan rennosti sitä ei silti voinut ottaa, sillä se oli tarkkaan ajettava pätkä, mutta en mitään riskejä ottanut. Ajoin hyvinkin varovasti sen."

Kovasti sekä Janne Tuohino että Joonas Lindroos yrittivät pistää Salolle kampoihin, mutta vielä tänään ei hallitsevan mestarin kukistaminen onnistunut.
"Ollaan varmaan tehty kotityömme oikein, kun haastajat ovat vielä pysyneet takana. Voitto on nyt mieleen, sillä en ollut jo viikon kestäneen kovan flunssan takia fyysisesti oikein täydessä terässä. Parastani en meinannut saada itsestäni tänään irti."

Juha Salo kasvatti nyt yhden pisteen johtoaseman SM-pistetaulukossa viiteen pisteeseen. Se ei tietenkään ole turvallinen johto, kun sarjaa on vielä jäljellä yksi kisa Kouvolassa kahden viikon päästä ja kolme kesällä.
"On monta asiaa, mitä vielä pitää omassa ajossani ja tekemisissäni parantaa ennen Kouvolaa. Loistava rallipäivä oli tänään ja voitto erittäin mieluinen", tunnustaa Salo.

Perjantaina ajetun ensimmäisen erikoiskokeen voiton jälkeen uskottiin saarijärveläisen Jarkko Nikaran pistävän Salolle vahvimmin kampoihin. Lauantaina ensimmäiset erikoiskokeet kuitenkin muuttivat kaiken. Nikaralle sattui virhe, ja mies putosi peräti viidenneksitoista.
"Perä osui penkkaan, eikä keula pysynyt mukana ja lähti kyntämään nuolemalla vastapäistä lumipenkkaa. Ilmanputsariin meni lunta, ja autosta tehot hävisivät. Ajettiin monta kilometriä vain 60:n vauhtia, siihen meni tämä kisa", harmitteli Nikara.

Nikara tuskaili auton kanssa vielä kisan puolivälin huoltoon asti, mutta sen jälkeen alkoi tulla tulosta.
"Tuli pohjatkin vielä vikalle pätkälle. Auto saatiin hyväksi vihdoin huollossa. Laskettiin keulaa ja sitten rupesi kääntymään. Nyt oli hyvä ajaa. Neljäs on ihan hyvä sijoitus, pääasia ettei jää nollille. Jos aamulla auto olisi ollut tällaisessa kunnossa, olisi tulos tietty ollut parempi", harmitteli Nikara, joka lopulta nousi peräti neljänneksi asti.

Nikaran tuskaillessa sijoituksensa parantamiseksi käytiin tiukkaakin tiukempi taisto kisan kakkospaikasta Janne Tuohinon ja Joonas Lindroosin kesken. Tuohino pyörähti viimeisellä pätkällä ja eikä Lindrooskaan ilman virheitä selvinnyt, mutta vie toiseksi korkeimmat SM-pisteet Jämsään.
"Salolle ei pystytty tänään mitään. Ekana autona taisi olla tänään vähän helpompi ajaa, kun lumipöly häiritsi aika lailla meitä minuutin välein erikoiskokeille lähteneitä takanatulijoita. Meillekin sattui paha moka vikalla, stumpattiin auto ja parkkeerattiin hetkeksi tien varteen, ja kaikki meni ihan mönkään. Sijoitus on kuitenkin hyvä ja pisteitä kertyi", sanaili tyytyväinen Lindroos.
"Kakkossijat eivät kuitenkaan auta mestaruuteen asti, mikäli Salo voittaa jatkuvasti", pohti jämsäläinen.

Janne Tuohino joutui tänään tyytymään kolmanteen sijaan, mutta yritystä riitti loppuun saakka.
"Hölmöilin viimeisellä pätkällä. Pyörähdin 360 astetta ja perä menosuuntaan päin jouduin starttailemaan autoa. Kovasta vauhdista tultiin hitaaseen jarrutukseen, mistä haukkasi vasen etukulma hankeen, ja siitä se lähti. En ole tyytyväinen tulokseen, haluaisin jossain kohtaa voittaakin", kertasi Tuohino tilanteita.

SM1-luokka, tuloksia (korjatut)
1) Juha Salo-Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK Mitsubishi 54.32,0, 2) Joonas Lindroos-Pasi Kilpeläinen ESRC/EspUA Subaru + 40,0, 3) Janne Tuohino-Risto Pietikäinen KR-team/FCDA Ford + 1.13,2, 4) Jarkko Nikara-Petri Nikara SaaUA Mitsubishi + 2.07,2, 5) Ari Vihavainen-Antti Piira HeiUA/SatUA Mitsubishi + 2.23,4, 6) Jarmo Mikkonen-Hannu Ervasto RDT/SaloUA Mitsubishi + 3.38,2, 7) Jussi Tiippana-Henri Arpiainen MikUA Mitsubishi + 3.45,5, 8) Heikki Westerlund-Arto Sirpoma LamUA/HausUA Mitsubishi + 4.29,8, 9) Mikko Eskelinen/Arto Kapanen JyvUA/PetUA Mitsubishi + 4.42,2, 10) Tapio Vuokila-Harri Kervinen AL-Oulu/OFK 125 Mitsubishi + 4.44,2

Pistetilanne 3/7 jälkeen:
1) Juha Salo 45 pistettä, 2) Joonas Lindroos 40, 3) Janne Tuohino 37, 4) Jarkko Nikara 27, 5) Ari Vihavainen 15, 6) Riku Tahko 12, 7) Kari Ali-Rantala 11, 8) Jussi Tiippana MikUA 6, 9) Marko Kakko SaloUA 6, 10) Heikki Westerlund 6 pistettä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa