Facebook Twitter Email Pinterest

SM1-kuljettajien tunnelmia maalialueelta

20.02.2011 / SM1-kuljettajien tunnelmia maalialueelta

sm-salo2.jpg

Juha Salo-Marko Salminen tuulettavat kauden toisen osakisavoittons johdosta.

SM1-luokan kuljettajilla riitti vielä kommentoitavaakin loppuosasta kilpailua, jossa ajettiin vielä kolme erikoiskoetta. Tapahtumia riitti vielä selostettaviksi, mutta nyt kaikki alkavat jo kääntää katseensa kahden viikon päästä ajettavaan Kouvolan O.K.Auto -ralliin. Ja muistattehan kilpailijat, että maanantaina 21. helmikuuta päättyy sinne ilmoittautuminen.

Juha Salo:
Vikat kolme meni oikein hyvin, varsinkin ne kaksi ekaa, saatiin eroa ajettua ja voitiin vika ajaa vähän iisimmin. Ei kuitenkaan mitenkään ylirennosti, siellä oli paljon irtolunta ja oli tarkkaan ajettava, mutten mitään riskejä ottanut. Hyvinkin varovasti tulin. Kaipa me ollaan tehty kotityömme oikein, että ollaan näin hyvässä iskussa. Varsinkin kun en oikein itse ollut fyysisesti oikein kunnossa. En meinannut saada itsestäni parasta irti. Koko viikon on flunssa vaivannut ja kova kuumekin, oli vähän tukkoinen olo.

Aivan loistava päivä, ja yhteistyö Markon kanssa vain paranee ja paranee, tai oikeastaan ei siinä ole enää mitään parannettavaakaan, joten itse pääsin rentoon suoritukseen ja sitä kautta pystytään muutoinkin kehittämään ajoamme. On monta asiaa vielä, mitä pitää parantaa ennen Kouvolaa niin omassa tekemisessäni kuin ajamisessani. Jos haluaa pärjätä, sitä varten pitää tehdä töitä. Ehkä pitää asioita miettiä tarkkaan, mitä tekee ja miten tekee, kokonaisuutta pitää funtsata, ja sitä, miten olisi helposti nopeampi.

Paljon on puhuttu S2000-autojen ylivoimaisuudesta ja niin poispäin. Kun me SM-kisoissa ajetaan näinkin hyvillä teillä, ei näiden autojen erot ole ihan niin suuret, mitä ne MM-kisoissa on, meillä Suomessa kun on nopeat tiet.

Janne Tuohino:
Huonosti meille kävi Joonaksen kanssa, me kumpikin hölmöiltin viimeisellä pätkällä. Me pyörähdettiin 360 ja perä menosuuntaan päin ja sammui vehkeet siihen. Jouduttiin sitten starttailee ja kääntää vehkeet ympäri. Kovasta vauhdista tultiin hitaaseen, niin jarrutuksessa haukkasi vasen etukulma hankeen, ja siitä lähti. En ole tyytyväinen tähän, kyllä haluaisin jossain kohtaa voittaakin jo, mitä ei oo pitkää aikaan tapahtunut. Toivon mukaan tämä tästä petraantuu. Kouvolassa yritetään uudelleen.

Joonas Lindroos:
Juu, on meillä nyt uusi vaihdekeppi... Janne jäi taakse, se oli oikeastaan tavoitekin. Nyt tarvii rehellisesti sanoo, että Salolle ei pystynyt tänään. Niin kamala lumipöly oli, että tällä kertaa oli hyvä paikka ajaa ykkösautona. Jäätiinhän sitä jonkin verran, mutta vielä siihen nähden, mitä virheitä tehtiin ja tumpattiin autokin tuolla vikalla pätkällä, niin ihan hyvin. Lasit meni jäähän, ja sitten mä lasin lämppäriä pistin päälle, niin meni lukko-ohjelmat muuttamaan ja rupesin ihmettelemään, että miten tää on niin vikuri. Ei, tää meni ihan pelleilyksi. No, sijoitus on kuitenkin hyvä ja hyvät pisteet. satiin. Ei tässä kuitenkaan kakkossijat riitä, jos Juha aina voittaa, on sitä ruvettava päihittämään, ei auta mikään.

Jarkko Nikara:
Taisi tulla pohjat vikalle. Ei ollut mitään sarvia päässä, auto saatiin hyväksi huollossa. Laskettiin keulaa alemmaksi, ja sit se rupes kääntymään. Sen jälkeen oli ihan hyvä fiilis ajaa loput pätkät, oikein hyvin tuli. Kun tutulla tiellä harjoittelee, ei se aina anna sitä oikeaa kuvaa autosta. Neljänneksi noustiin, ihan hyvä. Ihan hyvä, ettei nollille jääty. Jos olisi aamulla auto ollut tämmöisessä kunnossa, ei sitä tiedä, mikä olisi nyt tulos...

Riku Tahko:
Jarkko meni niin perhanan kovaa kyllä, ettei sille mahtanut mitään. Se tuli niinku takaa ja ohi, melkein 10 sekunnin pohjat. Viides ollaan (hylkäys teknisestä syystä tapahtui myöhemmin). Positiivista on, että päästiin lähemmäksi Tuohinoa, sitä täytyy nyt seuraavassa kisassa yrittää metsästää. Tuohino kyllä spinnasi vikalla, mutta joka pätkällä päästiin vähän lähemmäksi.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa