Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajusella lupaava Renault-avaus

21.02.2011 /

Mikko Pajunen esitteli viikonlopun Mikkelin SM-rallissa uuden Renault Twingo R2 -autonsa. Jyväskyläläinen lähti ennakkoluulottomasti ajamaan "isompiaan" vastaan, ja löikin tulostaululle kovia aikoja. Neljän erikoiskokeen jälkeen Pajunen ja kartanlukija Jani Salo olivat etuvetoluokassa neljäntenä vain 2,6 sekuntia kärkipaikasta. Lopulta matka katkesi kuitenkin keskeytykseen.
"Ihan jees fiilis, vaikka kisa jäikin kesken. Auton ajo-ominaisuudet ovat tosi hyvät, vaikka tottahan voimaa saisi olla vähän enemmän. Tultiin mitä päästiin, ja ihan hyvinhän tuolla näköjään ehtii", Pajunen sanoi.

Viidennellä erikoiskokeella Pajusella lipsahti auto ladonkulmaan. Oikean puolen takapyörä otti osumasta vähän kipeää, ja aikatappiota tuli toista minuuttia. Erikoiskokeen jälkeen Pajusen oli pakko keskeyttää.
"Pyöränkulmat olivat vähän sekaisin. Ei ollut järkeä enää jatkaa. Ei se pahasti osunut, vähän hipaisi vaan. Kartturinpuolelta vielä, se kylki edellä uskaltaa laskea kovempaa", Pajunen hymähti.

Twingon ensimmäinen SM-esiintyminen oli kuitenkin lupaava. Pajunen ja Salo jatkavat samalla innolla jo parin viikon kuluttua Kouvolan SM-rallissa. Sitä ennen kaksikko käy aloittamassa uuden kauden Iso-Britannian mestaruussarjassa samanlaisella autolla.
"Uusi kausi alkaa myös siellä. Nyt on samanlainen auto Suomessa ja briteissä, ja se on hyvä asia. Reissuun lähdetään tästä suoraan ja maanantaiaamuna aloitetaan auton testaaminen paikanpäällä. Hyvä ja odottava fiilis", Pajunen kertoi.

Pajunen kuuluu AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään. Miehen takana vaikuttaa mm. rallin kaksinkertainen maailmanmestari Risto Mannisenmäki. Viime kaudella Pajunen saavutti brittisarjassa neljä luokkavoittoa ja oli mukana Pirelli-kuljettajaohjelman finaalissa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa