Facebook Twitter Email Pinterest

O.K.Auto-rallissa uusia erikoiskokeita

21.02.2011 / O.K.Auto-rallissa uusia erikoiskokeita

Janne Tuohino S2000 -luokitellulla Ford Fiestalla tavoittelee kauden ensimmäistä voittoa Kouvolasta. Kuva: Marko Mäkinen


Ralli SM -sarjan neljäs osakilpailu Kouvolan SM O.K.Auto -ralli on vaihtunut sorarallista talviralliksi. Talvikauden viimeiseen kisaan on kilpailun järjestäjä vaihtanut reitinkin täysin uudeksi. Kilpailun johtaja Juha Koskela kertoo erikoiskokeiden olevan pariin viime aikojen O.K.Auto-ralleihin verrattuna kokonaan uusia.
"Seitsemän erikoiskoetta meillä on. Pisin on erikoiskoe 5, jolla on mittaa 28,9 kilometriä. Lyhin on päivän päättävä erikoiskoe Tykkimäellä. Se on vain noin kilometrin mittainen", paljastaa Koskela.
"Ajoimme juuri reitin läpi ja meidän iloksemme tiet ovat todella hyvässä kunnossa."

Mikkelin SM Vaakuna-rallissa kuljettajat harmittelivat erikoiskokeella esiintynyttä ja ajamista häirinnyttä lumipölyä. Paljon lunta on Kouvolan suunnallakin, miten mahtaa olla olosuhteiden laita.
"Talvella on lunta ja pölyä, sehän tiedetään. Täytyy toivoa, että meidän kisamme viikonloppuna edes hieman tuulisi, jottei pöly jäisi niin pahasti leijumaan paikalleen."

Kouvolan O.K.Auto-rallin lähtö tapahtuu Tykkimäen Huoltoparkista lauantaina 5. maaliskuuta kello 10.01. Huoltoparkkiin kilpailijat tulevat kahdesti. Maalikoroke odottaa kilpailijoita Sokos Hotelli Kouvolan Vaakunan piha-alueella noin kello 17:sta alkaen.
"Viimeisen pätkän maali ja sen perään toinen kokoomatauko ovat Tykkimäessä juuri siinä pääkatsomon yläpuolella, jossa kilpailijatkin voivat samalla katsella muiden ajoa", paljastaa Koskela.

Kesärallista talviseen vaihtaminen ei ole Koskelan mukaan aiheuttanut mitään ongelmia.
"Teitä olemme saaneet käyttöön jopa paremmin kuin kesäaikaan. Parhaillaan Tykkimäen varikkoalueella on metrin verran lunta, mutta siellä on tälläkin hetkellä kolme isoa konetta puskemassa lunta sivuun. Kaikki alkaa olla pikku hiljaa valmista vastaanottamaan kilpailijat huoltojoukkoineen tänne Kouvolaan", sanoo Koskela.

Ralli SM -sarjan nelivetoisten SM1-luokassa Juha Salo on viiden pisteen verran etumatkalla. Janne Tuohinolla, Joonas Lindroosilla ja Jarkko Nikaralla oli Mikkelissä sen verran paljon kaikenlaista hässäkkää, että Salo pystyi pitämään loppuun asti toisen erikoiskokeen jälkeen ottamansa johtopaikan. Mikäli nuorisojoukon kommenteista mitään pysyi päättelemään, niin ainakin sen, että voittajan on pakko jossain vaiheessa olla joku muu, mikäli muilla olisi mitään mahdollisuuksia mestaruuteen kaudelta 2011. SM2-luokassa Esapekka Lappi on tekemässä "pinomäet" eli ottanut toistaiseksi täydet pisteet kaikista ajamistaan kisoista. Tiukkaakin tiukempaa kisa on pienemmässä SM-luokassa.

Kun Kouvolan jälkeen pieni tauko ennen Hämeenlinnassa ajettavaa Vanajanlinna Rallia, voi O.K.Auto-rallissa ottaa jo isompiakin riskejä, kun tarvittaessa on pitempi aika tehdä remonttia. Yritystä tulee siis riittämään Kouvolassakin.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa