Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Vainionpää haastoi SM2-kärjen

22.02.2011 /

Talvikauden kolmas SM-osakilpailu kaasuteltiin napakassa pakkasessa Mikkelin ympäristössä. Jussi Vainionpää ja hänen kartanlukijansa Mika Juntunen haastoivat SM2 luokan kärjen aina viimeiselle erikoiskokeelle asti.

Toisella erikoiskokeella "pitkäksi menneessä" risteyksessä aikaa tuhraantui toistakymmentä sekuntia. Siitä huolimatta aamun ensimmäisessä huollossa Jussi oli luokan kärjestä vain 11,6 sekuntia, mikä antoi uskoa omaan tekemiseen. Seuraavalla lenkillä ajo onnistui vähintäänkin yhtä hyvin ja Jussi saavutti kärkeä 2,2 sekuntia.

SM2-luokan tasaisuudesta kertoo se, että neljän erikoiskokeen jälkeen Vainionpään ero kärkeen oli vain 9,6 sekuntia ja siitä huolimatta mies oli vasta seitsemännellä sijalla.

Viimeiselle lenkille lähtiessä Jussi päätti, että nyt ei anneta mitään ilmaiseksi. Ennen viimeistä erikoiskoetta sijoitus oli viides, tarkoitus oli napsia vielä pari edellä menevän "päänahkaa" seitsemännellä pätkällä. "Laulu" loppui kuitenkin kilometri liian aikaisin. Yhteen oikeaan vähän turhan lujaa, auto "linkkuun", perä penkkaan ja pyörähdys oli väistämätön. Huono onni vielä
seurasi, kun auto otti sieraimiinsa lunta eikä suostunut käynnistymään, joten keskeytysilmoitus kirjoitettiin varsin apeissa tunnelmissa.

Seuraava SM-osakilpailu kaasutellaan 5.3. Kouvolan hienoilla teillä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa