Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salolla askelmerkit kohdillaan

03.03.2011 / Juha Salolla askelmerkit kohdillaan

Rallin SM-sarjan talvikauden päättävä osakilpailu käydään lauantaina Kouvolassa. Hallitseva nelivetoisten suomenmestari Juha Salo pitää luokkansa pistejohtoa sarjan tullessa puoliväliinsä. Salo ja kartanlukija Marko Salminen mielivät jatkaa kahden kilpailun mittaista voittoputkeaan myös Kymenlaakson nopeilla ralliteillä. Kouvolassa ratkaistaan asetelmat, joista sarja parkkeeraa odottamaan toukokuussa starttaavia soraralleja.
"On nautinto lähteä kisaan, kun on kaksi onnistunutta rallia alla ja yhteistyö Markon kanssa pelaa. Tehdään perjantaina hyvä nuotitus, hyökätään lauantaina kilpailussa ja tehdään talvikaudelle hieno päätös", Salo tiivistää reseptinsä Kouvolaan.
"Luokka on äärimmäisen tasainen ja piste-erot pieniä, joten kilpaa on taas ajettava tosissaan", Salminen sanoo.

Kouvola on perinteisesti kuulunut kesäkauden kilpailuihin. Viime kesäkuussa paikkakunnalla kaasutellussa osakilpailussa Salo joutui tunnustamaan Joonas Lindroosin paremmakseen. Nyt, kun seudun nopeat tiet haastavat kuljettajat lumella, karkkilalainen hakee revanssia kakkossijalleen.
"Mielenkiintoista lähteä Kouvolaan talvikelillä. En ainakaan ihan helpolla Joonakselle viime vuoden uusintaa luovuta", Juha vakuuttaa.

Kaksikko on sarjassa viiden pisteen päässä toisistaan. Tasaista SM1-luokkaa täydentää Janne Tuohino, jolla on kärkeen matkaa kahdeksan pisteen verran. Tämä kolmikko pitänee kovinta vauhtia, kun lauantaina lähtölippu heilahtaa. Kilpailussa on kärkiryhmää hämmentämässä myös Matti Rantanen.
"Voisin kuvitella, että Kouvolassa kävisi sama ilmiö kuin pari viikkoa sitten Mikkelissä, jolloin kärkikuljettajat erottuivat selkeästi. Kouvolassa on aina ollut vauhdikkaat, haastavat ja hyvin tyylilleni sopivat tiet, joissa on mahdollisuus saada eroja aikaan", Salo luonnehtii.

Salolla ja Salmisella on selkeät askelmerkit, joista ponnistaa Lapualla ja Keravalla käytävien täysimittaisten SM-osakilpailujen sekä Hämeenlinnassa ajettavan lyhyemmän SM-rallin pituiseen kesäkauteen.
"Sääli, ettei SM-sarjassa ole enempää kisoja. Kesä kaipaisi ehdottomasti vielä yhden täyden rallin. Koska kausi on lyhyt, kaikki pisteet ovat tärkeitä, virheisiin ei ole varaa ja kovaa pitää mennä. Se on vaikea yhtälö. Parhaansa täytyy tehdä ja pitää kaasu pohjassa."

Mitsubishi-kaksikko Salo - Salminen starttaa Kouvolan seitsemän erikoiskokeen mittaiselle reitille tutusti tienavaajan roolissa lauantaiaamuna 10.01.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa