Facebook Twitter Email Pinterest

Eskelinen tähtää yllätykseen

04.03.2011 /

Kaksi viikkoa sitten Mikkelissä ajetussa SM-rallissa jyväskyläläinen 38-vuotias Mikko Eskelinen oli vain 0,2 sekunnin päässä ensimmäisestä erikoiskokeen pohja-ajastaan. Nyt lauantaina Kouvolassa ajettavassa SM-sarjan neljännessä ja talvikauden viimeisessä rallissa rata-autoilun kaksinkertainen Suomen mestari hakee SM-pisteiden lisäksi tuota nopeinta erikoiskoeaikaa.

Kaksi vuotta kestäneen harrastuksensa aikana Eskelinen on useasti kohauttanut rallikansaa ajamalla vahvoja aikoja kilpailujen ns. yleisö-erikoiskokeella. Mikkelin raviradan yleisöerikoiskokeella Eskelinen oli vain silmänräpäyksen hitaampi pikataipaleen voittanutta Jarkko Nikaraa ja nyt lauantain Kouvolan Tykkimäen erikoiskokeella Eskelinen aikoo olla kiireisin.

"Talvikausi päättyy yleisöerikoiskokeen maalilipulle, joka tänä vuonna heilahtaa Tykkimäen moottoriurheilukeskuksessa. Sen
verran jäi Mikkelin yleisöpyörityksestä hampaankoloon, että nyt aion tosissani puristaa kärkiajan", Eskelinen lataa.

"Olen 11:nteen ralliini valmistautunut ajaen yli 500 kilometrin harjoittelujakson moottorikelkalla. Tiesilmää treenasin hiihtolomaillessa niin Nilsiässä kuin Jyväskylässä. Aktiivisesta lomailusta on nyt muistona kova kuume. Toivottavasti termostaatti palautuu toimintakuntoon ennen ensimmäistä erikoiskoetta, koska menohalut minulla olisi nyt erityisen kovat", Eskelinen jatkaa.

Kouvolan SM-rallin seitsemälle erikoiskokeella ja noin 87 erikoiskoekilometrille PrintSport Racingin Mitsubishi Lancer Evolution X
RS -ralliautolla kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa suuntaava Mikko Eskelinen on hiihtolomansa aikana harrastanut teoriaopintoja suoritustasonsa petraamiseksi.
"Tiedonkeruuta ja incar-videoita on tutkittu siinä määrin, että tiedän nyt kärsiväni eniten aikahukkaa mutkiin menoissa. Otan liikaa vauhtia pois eli rohkeammin pitäisi mutkiin mennä. Kouvolassa tavoitteeni on puolittaa aikahukka SM-kärkimiehiin nähden ja sitä kautta saada kerättyä lisää SM-pisteitä sekä itselleni että PrintSportin tiimille", Eskelinen kertoo.

SM O.K. Auto -ralli käynnistyy lauantaina klo 10 ja maaliin Mikkoa odotellaan klo 17 aikoihin.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa