Facebook Twitter Email Pinterest

Jenna Peltonen voitti Vip-kyydin Kouvolassa

04.03.2011 / Jenna Peltonen voitti Vip-kyydin Kouvolassa

jenna1.jpg

Jenna Peltosen ainoat "tyypitykset" ralliauton kanssa ovat tapahtuneet isoveli-Juhan Astralla.

Kouvolan O.K. Auto -rallin järjestäjät ja Anjalankosken Terästyö Oy järjestivät rallista kiinnostuneille kilpailun, jonka voittaja pääsee Ralli SM -sarjan 4. osakilpailun ensimmäiselle erikoiskokeelle katselemaan rallia oikein tuulilasin sisäpuolelta.

Kilpailun tehtävänä oli perustella riittävän hyvin miksi haluaa kyytiin. Raati sitten valitsi parhaimman viestin ja nyt anjalalainen Jenna Peltonen jännittää yön yli, millaista huominen kyyti on.
"Ihan just äsken koiran kanssa lenkillä juteltiin kaverin kanssa tästä asiasta. Täytyy myöntää, että vähän kyllä jännittääkin, kun en ole koskaan ralliauton kyydissä ollut", myönsi pirteänoloinen Jenna puhelimitse.

Jenna on aina haaveillut pääsevänsä jopa ajamaan kilpaakin, mutta toistaiseksi kokemukset ovat tulleet Opel Astralla ajavan isoveli Juhan edesottamuksia rallisprintissä seuraten ja joskus ralleissa käyden.

Kilpailu alkaa aamulla kello 10.01. Reitille ennen kilpailijoita lähtee useita järjestäjien toimitsija-autoja, nolla-autoja ja myös Vip-autoja. Ensimmäinen erikoiskoe on noin yhdeksän kilometrin mittainen, joten Jenna saanee nauttia ralliauton kovasta kyydistä kymmenisen minuuttia, tietysti kuljettajan vauhdista riippuen. Katselijoiden kannattaa kuitenkin muistaa, että myös vip-auto kuuluu toimitsijoihin, joten aivan viimeistä puristusta vip-kuljettaja ei saa itsestään antaa.
"Järjestäjät ilmoittivat minulle, että pääsen Tommi Mäkinen Racingin nelivetoisen Subarun kyytiin, jota kuljettaa Jouni Virtanen", kertasi Jenna.
"Ensin ihmettelin, että Jounihan on ilmoittautunut kuljettajaksi kisaankin, että mitenkähän tämä on mahdollista. Nyt nimi kuitenkin löytyy kilpailunsa peruttaneiden listalta, joten ehkä sitä auto sitten Jouni ihan oikeasti kuljettaa", hämmästeli Jenna, joka on varmasti aivan oikea valinta kyytiläiseksi.
Jenna ei varmastikaan kovasta kyydistä hätkähdä, sillä Jenna on koneasentajana Windmillin tuulivoimalatehtaalla.

Jennalle voi vilkuttaa penkanpäältä, kun vip-auto ohi ajaa. Auto on sinisen vihreä Subaru, jossa lukee isolla Anjalankosken Terästyö.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa