Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo meni muilta karkuun

05.03.2011 / Juha Salo meni muilta karkuun

Ralli SM

Eivätpä pystyneet Juha Salon vauhtiin muut vastaamaan SM O.K. Auto -rallin viimeisilläkään erikoiskokeilla, vaikka lähellä, vain neljän sekunnin päässä kävi Matti Rantanen erikoiskokeen 5 jälkeen. Kuljettajan kommentit saatiin pikaisesti kerättyä Tykkimäen nopealla pysähdyksellä viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Juha Salo (1. )
Ihan jees meni loppupäivä. Nelosella osui vähän valliin, siinä meni muutama sekka. Sitten viitosella tuli jotain vikaa ja oli pakko ajoaa vaihdekepistä kiinnipitäen, se vähän haittasi ajamista, sen takia kait pojat pääsivät lähelle. Onneksi saatiin sitten kuutosella runnottua vähän eroa muutama sekka lisää.

Joonas Lindroos (4:s + 41,3):
Ajollisesti meni ihan hyvin, paremmin kuin ajat näyttää. Kolmen sakissa olisi pitänyt olla, mutta tällä kertaa tällä lailla. Kaikkea pientä oli, muttei mitään ihmeitä. Viitospätkä oli ihan hyvä, siellä mentiin ihan ok. Sitten seuraavalla jäätiin taas melkein sekka / kilsa, huippunopeutta ikään kuin puuttuisi, ei oikein jaksanut mennä. Ei tää jaksa mennä edes rajoittimelle asti.

Janne Tuohino (5:s + 46,8):
Ei mitään ihmeitä ollut, ihan ok päivä. Kyllä meillä ajollisesti kolmonen, nelonen ja viitonenkin menivät tosi hyvin, varsinkin viitonen puskettiin tosissaan, mutta ei hyvää aikaa vaan tullut. Meillä pikkuisen huohottaa moottori, täytyy tehdä vähän remonttia.

Jarkko Nikara (3:s + 11,5):
Vähän tuli virheitä loppupätkillä, ei oikein saatu tatsia päälle huollon jälkeen. Viitosella ei ollut keskilukon ohjelmat päällä ja mentiin penkasta penkkaan, ja sit hokasin, että ei hemmetti, ettei ole lukot päällä. Rytmihän siinä sitten katosi. Viimeisellä vielä käytiin penkassa. Omat pienet virheet kun olisi saanut pois, mutta ihan hyvä näin, että päästiin kolmanneksi.

Ari Vihavainen (8:s + 1.52,8):
Kyllä nostettiin lupaukseni mukaisesti vauhtia, mutta muut nostivat näköjään kanssa vähän lisää. Ei ole tyydyttävä tulos todellakaan, en tiedä, mikä on vialla, mutta ei kulje mihinkään tämä. Jos se keli sit vaan on raskas, jotain on kesälle keksittävä, tai sit on kait lajia vaihdettava....

Matti Rantanen (toinen + 9,1):
Meni paljon paremmin kuin aamuinen lenkki. Löydettiin huollossa pientä korjattavaa konepuolelta ja sit saatiin ajoonkin oikeanlainen rytmi. Vähän harmittaa, etten saanut Salon kanssa kunnon kisaa aikaan.

Kari Ali-Rantala (7:s + 1.29,4):
Ei oikein mennyt niin hyvin kuin ajattelin, pääsi se Tiippana vain karkuun, kaikki kunnia hänelle. Onneksi saatiin Vihavainen pidettyä takana. Suht´ tyytyväinen, no joo. On vauhti vähän noussut Rovaniemen kisasta, mutta on tässä vielä paljon parannettavaa.

Jussi Tiippana (6:s + 1.06,0):
Lähti hyvin taon jälkeen menemään. Kisa loppui meidän kannalta vähän niin kuin kesken. Tosi vaikea talvi ollut, ja treenit on niin minimissään kuin ikinä. Kuutospätkällä tultiin hyvin, jopa Joonaskin pystyttiin lyömään. Ollaan ennenkin oltu Joonaksen kanssa lähekkäin, mutta nyt onnistuttiin siellä voittamaan.

Heikki Westerlund (11:s + 2.49,3):
Hieno päivä. Ihan mukava, kun oli vähän kisaakin vielä vikalle pätkälle, sillä Eskelistä johdettiin sekunti ennen viimeistä pätkää.

Jussi Sipilä (14:s + 4.18,5):
Vähän mollivoittoisesti meni loppupäivän pätkät. Se pitkä pätkä meni ihan pipariksi, siellä hävittiin aikaa reilusti. Se on semmosta.

Mikko Eskelinen (10:s + 2.48,0):
Kyllä taisi taas tulla SM-pisteitä, kun pystyttiin pitämään Westerlundin Heikki takana. Tälle vikalle Tykkimäen pätkälle yritettiin pohja-aikaa, muttei ihan onnistunut. Ehjä kisa, ja maaliin saakka päästiin. Ihan ok meni kaikki loppupäivän pätkät, täysillä yritettiin ajaa ja kuntokin flunssan jälkeen kesti.

Mikko Lehessaari (12.s + 3.21,2):
Varmaan vähän nostettiinkin vauhtia tauon jälkeen, mutten näköjään tarpeeksi. On se aina kurjaa, jos pätkäajoissa on esimerkiksi SM2-luokan viides. Se ei oikein tunnu hyvältä. Yritetään saada kesälle uusia kujeita.

Timo Hantunen (13:s + 3.42,2) :
Kuljettajan paikalla istuikin Janne Perälä: Mukavaa on ollut ajaa. Jos vielä auton saisi mieleisekseen, olisi oikein kiva ajaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa