Facebook Twitter Email Pinterest

Vanajanlinna Ralli aloittaa kesäkauden

25.04.2011 / Vanajanlinna Ralli aloittaa kesäkauden

Ralli SM

Menneinä vuosina talvirallina ajettu Vanajanlinna Ralli toimii nyt Ralli SM -sarjan kesäkauden avauskilpailuna ja on järjestyksessään kotimaisen arvosarjan viides osakilpailu. Kilpailun järjestäjät ovat rakentaneet kilpailua valmiiksi talven ja kevään aikana, joten nyt sorateiden kuivuessa on edessä vielä loppusilaus näyttävän kokonaisuuden eteen.

Lauantaina 14. toukokuuta järjestettävän kilpailun vetovastuun jakavat Ahveniston autourheilijat ry ja Vanajanlinna Oy. Rallin teemoina ovat sosiaalisuus sekä mediaystävällisyys, jotka näkyvät kaikissa kilpailun järjestelyissä ja tapahtumissa.

Kisapäivästä muodostuu tiivis, sillä päivä aloitetaan aamulla nuotituksella ja se päättyy illalla Rallibileisiin kilpailukeskuksena toimivassa Hotelli Vanajanlinnassa.

Kilpailun ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joista yksi on mielenkiintoinen ja asvaltilla ajettava Super-EK. Yleisölle tarjotaan kompaktilla alueella paljon nähtävää, kun Super-EK, kilpailukeskus ja huoltoalue ovat lähekkäin Vanajanlinnan pihapiirissä.

Ilmoittautumisaika päättyy 3. toukokuuta ja ralliin hyväksytään mukaan 90 kilpailijaparia. Mukana on toki koko SM-sarjan kärki, mutta Suomi Cupin luokissa saatetaan joutua suorittamaan karsintaa, jolloin etusijalla ovat alkukauden kisoissa pisteille ajaneet.

Edellisen SM-osakisan kaksi nopeinta, Juha Salo ja Matti Rantanen, aikovat hioa iskukykynsä kohdalleen jo viikkoa ennen SM-kesän avausta, kun Mitsubishilla kisaava kaksikko osallistuu Italian Sardinian MM-ralliin.

Viime kaudella osakilpailuvoittoa juhlinut Kristian Sohlberg suorittaa kauden kotimaisen avauksen Vanajanlinna Rallissa, kun hän asettuu jälleen Subarun ohjaamoon. SM-sarjan kolmossijaa hallussaan pitävä Janne Tuohino on kuuleman mukaan tehnyt kaupat Fordin S2000-kilpurista.

Sarjan kärkimiehet Juha Salo ja Joonas Lindroos aikovat päivittää N-ryhmän autonsa uusien R4-luokituksien mukaisiksi, mutta vielä ei ole varmaa, ehtivätkö tekniset uudistukset toukokuun Vanajanlinna Ralliin.

Matti Rantanen on harkinnut kilpurin vaihtamista kesäkaudelle, ja lammilainen voidaan nähdä loppukauden aikana useammankin erilaisen kilpurin puikoissa.

Kaksivetoisten kilpureiden SM2-luokassa odotetaan mielenkiinnolla, millaiset ovat voimasuhteet soralla erilaisten automallien kesken. Luokan pistejohtaja Esapekka Lappi ja viime kauden mestari Kalle Pinomäki testaavat kalustoaan kotimaisemissa, mutta Jukka Korhonen ja Mikko Pajunen osallistuvat R2-luokan kilpureillaan vappuviikonvaihteessa Englannin sarjan sorakisaan.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa