Facebook Twitter Email Pinterest

Tuohino ja Eskelinen poissa Vanajanlinnasta

02.05.2011 / Tuohino ja Eskelinen poissa Vanajanlinnasta

Ralliautoilun SM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa PrintSportin varikkopilttuussa maineesta, kunniasta ja ennen kaikkea menestyksestä ajavat Juha Salo, Esa-Pekka Lappi, Kari Hämäläinen ja Ville Hautamäki. Sen sijaan Janne Tuohinoa eikä Mikko Eskelistä nähdä sorakauden avauksessa.
"Kevään rospuuttotauon aikana Janne Tuohinon Ford Fiesta S2000 vaihtoi omistajaa ja koki samalla täydellisen rebuildin sekä tekniikkapäivityksen. Vain muutama päivä sitten uuden vetomiehen perheeseensä saanutta Tuohinoa ei siten Vanajanlinnan rallissa nähdä, vaan kilpurin uusi omistaja Kari Hämäläinen istuu kaksinkertaisen suomenmestarin jättämälle jakkaralle. Lisäksi Mikko Eskelisellä on rata-autoilun GT3-luokan EM-sarjan testiviikonloppu samaan aikaan ja siksi pikipintojen erikoismies on
estynyt lennättämästä soraa", PrintSportin Eero Räikkönen kertoo.

"Menestyksen viittaa sovitetaan jälleen kerran SM-sarjan luokkajohtajille Juha Salolle ja Esapekka Lapille. Salo käy hakemassa vauhtia Sardiniassa ajettavasta Italian MM-rallista ja Esapekka on koko rospuuttoajan päristellyt lattianpesukoneellamme. Lisäksi ennen rallia E-P kurvailee muutaman asiakastilaisuuden nelivetoisella Mitsubishi Lancer Evolution -ralliautolla sekä tietenkin kunnon testit vielä Citikalla, joten kylmiltään ei kumpikaan kotimaisen SM-rallin avaukseen starttaa, Räikkönen kertoo.

"Myös Hautamäen Ville on myös luvannut kääriä täydet SM-pisteet taskuunsa ja siten PrintSport Racing tulee ajamaan vain
kärkisijoista."

Hämäläinen ajaa tiimipisteitä PrintSportille

Autokauppojen myötä viime vuonna ralliautoilun MM-sarjan Super2000-luokassa ja tänä vuonna SM-sarjassa Ford Fiesta S2000 -ralliautoa käskyttänyt Janne Tuohino keskittyy MM-ralliprojektiinsa, jonka tavoitteena on valikoitujen MM-rallien ajaminen uudella WRC-autolla.
"Karin projekti uuden auton ruorissa alkoi jo talvella, kun hän testasi Tuohinon kilpuria. Kari rakastui moderniin ralliautoon niin tulisesti, että pitkän aikaa ulkomaita myöten uutta autoa etsittiin. Sopivaa yksilöä ei kuitenkaan löytynyt, koska tarjolla oli pitkälti vain kakkosautoja, joilla on vuoden sisällä ajettu auton kestävyyttä kuluttaneita MM-ralleja. Lopulta sopiva yksilö löytyi nenämme edestä, ja nyt auto on saanut uuden ulkoasun lisäksi myös täydellisen tekniikkapäivityksen mm. moottoriin", Räikkönen kertoo.

"Testitielle ja rattiruosteen poistoon päästään heti, kun kiuas palautuu M-Sportilta. Jo nyt tiedetään, että auto on uudelleenrakennuksen jäljiltä kevyempi ja siten mm. kiihtyy ja pysähtyy ripeämmin. Uskomme, että Karin kilpailukyky ottaa nyt harppauksia eteenpäin ja hän saa lisää sähköä rallirukkasiinsa - ajaahan hän Vanajanlinnan rallissa yksinään
tiimipisteitä PrintSportille", Räikkönen ruoskii.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa