Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salon Sardinia alkoi testipäivällä

02.05.2011 /

pirellisalosardinia.jpg

Ralli SM -sarjan nelivetoluokan hallitseva suomenmestari Juha Salo ja kartanlukijansa Marko Salminen osallistuvat tulevana viikonloppuna FIA:n rallin MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun Rally d´Italia Sardegnaan. Sardinian MM-ralli ajetaan pääasiassa soralla, mikä tietenkin on ensimmäistä kertaa Italiassa ajavalle Salollekin se mieluisampi erikoiskokeen tien pinta.
"Ehdottomasti aion tulla maaliin, se on ihan ykköstavoite täällä. En kuitenkaan aio lähteä ajamaan mitenkään varman päälle, vaan kärkeen ilman muuta pyritään heti alusta lähtien", paljastaa Salo Sardiniasta.
"Pää on silti pidettävä kylmänä. Ajamisessa pitää olla järki mukana. Kovaa tietysti täällä saa kyllä mennä, kovimmat vastustajatkin kun ovat Suomesta", naurahtaa Salo.
Lähtölistalta löytyvät myös vuoden 2009 rallin suomenmestari Jari Ketomaa sekä Italiassa Salon kanssa samassa tiimissä, tosin R4-viritteisellä Mitsubishilla ajava, Matti Rantanenkin.

Salo matkusti vappupäivän iltana kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa Sardinian saarelle. Tänään maanantaina kaksikko pääsi testaamaan Mitsubishin satelliittitallin Ralliart Italian työkalua, ja oli tyytyväinen kokemaansa.
"Oikein hyvä testipäivä oli. Vaikka ajoimme vain noin 30 kilometriä, saimme silti tehtyä kaiken sen minkä halusinkin. Testipätkä oli oikein mukava tie, sellainen tavanomainen sardinialainen rallipätkä, luulisin", kertasi Salo.
"En mitään suuria muutoksia autoon tehnyt, joitain voimansiirron juttuja katsottiin ja iskunvaimentimia kokeiltiin, ei mitään mullistavaa."
"Yritin saada auton sellaiseksi, että se hyvin istuu näille teille, joilla nopeudet ovat Suomen rallipätkiä huomattavasti alhaisemmat."

Salon kilpailumatkan mahdollistavat Ralli SM -sarjan rengastoimittaja Pirelli sekä sarjajärjestäjä AKK Sports Oy. Ralli SM:n ja Pirellin yhteistyö on luonut puitteet Salon osallistumiselle. Pirelli palkitsee nelivetoisten SM1-luokan suomenmestarin Pirelli Star Driver -tittelillä sekä osallistumisella yhteen rallin MM-osakilpailuun. Lisäksi italialaisen rengasvalmistajan hyvät suhteet Mitsubishin satelliittitalliin Ralliart Italiaan takaavat Salolle huippuluokan työkalut Sardiniassa.
"Ralli SM -sarjan kilpailijoilla on Pirelli-yhteistyön myötä erinomaiset mahdollisuudet avata omalle uralle ovia myös kansainväliselle tasolle. Tästä erinomaisina esimerkkeinä ovat Pirellin vahva tuki Jari Ketomaan viimevuotiselle SWRC-projektille ja nyt Juha Salon osallistumiselle ensimmäiseen ulkomaiseen, pohjoismaiden ulkopuoliseen MM-ralliinsa", toteaa Kai Tarkiainen AKK Sportsista.

"Testipäivän jälkeen meillä on kaksi päivää nuotitusta edessä, torstaina on seremoniallinen lähtö ja perjantaina päästään sitten tositoimiin", kertasi Salo tulevaa aikatauluaan.

Rally d´Italia Sardegna ajetaan 5.-8. päivinä toukokuuta keskuspaikkanaan Olbia Sardinian saarella. Sardinia ei ole N-ryhmän MM-osakilpailu, seuraavaksi niistä pisteistä ajetaan toukokuun lopussa Argentiinassa ennen Suomen MM-osakisaa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa