Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Korhonen hyvillä mielin Vanajanlinnaan

13.05.2011 /

Jukka Korhosen valmistautuminen on ollut huolellista, kun Ralli SM -sarjan kesäkausi käynnistyy huomenna lauantaina Vanajanlinna Rallin merkeissä Hämeenlinnassa.

Korhonen avasi jo kesäkautensa Englannissa kaksi viikkoa sitten, jolloin nilsiäläinen saavutti Ford Fiestallaan komean luokkavoiton Britannian rallisarjan sorakilpailussa.
"Olemme käyneet tiimin kanssa kilpurin läpi reissun jälkeen ja päässeet sen jälkeen ajamaan testiä. Uudella autolla on kyllä tuntuma kohdallaan sorakelillä, kun on se pitkä Englannin kisa alla", Korhonen uskoo.

"Ralliviikon tiistaina teimme AKK:n rallivalmennusryhmän kanssa nuotitusharjoituksia ja keskiviikko oli varattu ajoharjoittelulle."

Vanajanlinna Rallin konsepti poikkeaa muista SM-ralleista. Kilpailijat nuotittavat reitin lauantaiaamuna ja kilpailun lähtö koittaa lounastauon jälkeen klo 13.00. Viiden erikoiskokeen jälkeen maaliin saavutaan klo 1830.
"Kilpailu on nopeatempoinen ja pätkät ovat lyhyitä. Pätkäkilsoja tulee vain vajaat puolet normaaliin SM-osakilpailuun verrattuna", Korhonen vertailee.

"Se tarkoittaa sitä, että heti alkumetreistä lähtien täytyy olla huippuiskussa. Tavoitteena on olla jälleen nopein Fiesta R2-kuski ja yltää myös SM2-luokassa palkinnoille eli viiden joukkoon."

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa