Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Mänty kuritti nelivetoisiakin

14.05.2011 / Marko Mänty kuritti nelivetoisiakin

psm-manty.jpg

Jos oli Vanajanlinna Rallissa tiukka sekuntikamppailu nelivetoisten SM1-luokassa, oli kaksivetoisten SM2-luokassa erojen saaminen vieläkin tiukempaa. SM2-luokan tänään "peräti" 10,5 sekunnilla voittanut Kauhajoen Marko Mänty oli aivan hurjassa vedossa kilpailun loppupuolella. Mänty nimittäin kaksivetoisellaan kirjautti neljännelle erikoiskokeelle tietty luokkansa pohja-ajan, mutta aika olisi nelivetoistenkin luokassa riittänyt neljänteen sijaan.
"Päästelin ihan hurmiossa sen erikoiskokeen. Todella hieno pätkä oli ja annoin tulla niin kovaa kuin ikinä pystyin. Nautin totisesti rallin ajamisesta sillä pätkällä", hymyili onnellinen voittaja maalissa.
"Nappasin sitten toisella kiekalla ajasta vielä sekunnin pois, joten kaipa se viimeinenkin sitten tuli vielä ihan hyvin."

SM2-luokan kisan kovin taistelupari oli Marko Mänty ja Myrskylän Andreas Amberg, jotka hallitsivat tämän päivän kisaa. Amberg onnistui kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella porukasta parhaiten, ja johti kakkospätkän jälkeen 1,5 sekunnilla. Kolmannella erikoiskokeella tahtipuikkoa alkoi heiluttaa Mänty, joka ajoi pohjat kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle.

Kolmen pätkän jälkeen Mänty oli vain puolella sekunnilla johdossa, mutta ei Amberg eikä kukaan muukaan tämän jälkeen enää pystynyt Männyn vauhtiin vastaamaan.
"Nyt oli hieno päivä. Harmillista, että tekniset viat ovat vaivanneet muissa kauden kisoissa, ja pistetilanne on meidän kannaltamme heikko", harmitteli Mänty, joka on kauden kuluessa useastti näyttänyt kovan vauhtinsa, mutta jos ei tule maaliin, ei pistesaldokaan kasva.

Jos oli Mänty ja Amberg selvä pari kärjessä, oli espoolainen Jaro Kinnunen yhtä selvä kolmonen tänään. Kinnusella jäi eroa Ambergiin vajaat kolme sekuntia, mutta neljänneksi jätetty Ville Hautamäki jäi voittajalle 22,1 sekuntia.

Luokan tuttu kärkinimi, Kalle Pinomäki, oli maalissa pettynyt mies. Pinomäki jäi peräti yhdeksänneksi ja eroa 30 kilometrin matkalla jäi 46,8 sekuntia voittajaan.
"En ole tällaisia sekuntimääriä jäänyt enää mies muistiin kenellekään. Kyllä harmittaa ihan vietävästi. Auto oli tosi levoton ajettava tänään, emmekä huollossa keksineet mitään syytä tai korjauskonstiakaan siihen. En tosiaan tiedä, missä nyt on vika. Nyt täytyy tilanne nollata huolellisesti, laittaa auto kuntoon ja yrittää iskeä uudelleen kauden kahdessa viimeisessä kisassa", jutteli Pinomäki.

SM2-luokan pistejohtaja Esapekka Lappi suljettiin kilpailusta, sillä hän ei sääntöjen määräämässä ajassa päässyt starttaamaan erikoiskokeelle. Lappi kuitenkin sai täältä SM-pisteitä, sillä tässä kilpailussa poikkeuksellisesti kaikki erikoiskokeelle 1 startanneet saivat kaksi SM-pistettä.

Tuloksia Vanajanlinnasta
1) Marko Mänty-Joni Mäkelä KauUA/TeisUA Honda Civic Type-R 15.21,0; 2) Andreas Amberg-Matti Janhunen AL-Myrskylä/KonnMK/UA Honda Civic Type-R + 10,5; 3) Jaro Kinnunen-Mikael Korhonen EspooUA Honda Civic Type-R + 13,4; 4) Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen JärvisUA Honda Civic Type-R + 22,1; 5) Jussi Vainionpää-Mika Juntunen OUA/Kaj-UA Honda Civic Type R + 22,9; 6) Jukka Korhonen-Janne Rönkkö NjlUA/TEAM-SONKAJ. Ford Fiesta R2 + 27,2; 7) Jarkko Savolainen-Timo Kurppa HeiUA/PertUA Honda Civic Type R + 31,2; 8) Risto Immonen-Henri Penttinen JoeUA Honda Civic Typer-R + 42,0; 9) Mikko Pajunen-Jani Salo JyvUA/KonnMK/UA Renault Twingo R2 + 44,5; 10) Kalle Pinomäki-Matti Kaskinen TUA/SaloUA Renault Clio R3 + 21,8

SM-pistetilanne osakisan 5/7 jälkeen:
1) Esapekka Lappi Pieksämäen UA 58 pistettä; 2) Ville Hautamäki JärvisUA 52; 3) Kalle Pinomäki Turun UA 51; 4) Jaro Kinnunen EspUA 46; 5) Jukka Korhonen Nilsiän UA 37; 6) Andreas Amberg AL-Myrskylä 34; 7) Toni Tahvanainen Tuupovaaran MK/UA 27; 8) Marko Mänty KauhUA 24; 9) Jussi Vainionpää OulunUA 20; 10) Jussi Teppo Ylä-Kemijoen UA

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa