Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen taisteli toiseksi

15.05.2011 /

Matti Rantanen sijoittui tasaisen kovan kärkikamppailun päätteeksi toiseksi Ralli SM -sarjan kesäkauden korkanneessa osakilpailussa.

Hämeenlinnassa ajetun Vanajanlinna Rallin voittoon ajoi hallitseva Suomen mestari Juha Salo, joka oli viiden erikoiskokeen reitillä tasan neljä sekuntia Rantasta nopeampi.
"Tavoite oli asetettu voittoon, joten vähän jäi siis parannettavaa. Vauhti oli kyllä riittävän kovalla tasolla, mutta pienet murheet veivät voittosaumat näin tiukassa väännössä", Rantanen myönsi.

Rantanen ja kartturi Mikko Lukka kilpailivat kahden vuoden tauon jälkeen vanhalla ja tutulla Mitsubishi Lancer Evo9 -mallilla, jonka kilpailukyky vielä näyttää hyvin riittävän pohja-aikavauhtiin.

Rantanen aloitti kilpailun kolmantena ja nousi toiseksi EK3:n pohja-ajan ansiosta.

Huoltotauon jälkeen Lammin UA:n kuljettaja kohtasi odottamattoman ongelman, kun kypäräpuhelimet menivät mykäksi neljännellä erikoiskokeella.
"Vähän hölmö virhe, kun patterit loppuivat kypäräpuhelimesta. En kuullut nuotteja kunnolla, vaikka kartturi ansiokkaasti yritti niitä huutaa. Kuulin vain suunnat, minne tie kääntyy, mutta en sen tarkempia reitin kuvauksia. Siinä menetin muutaman sekunnin", Rantanen harmitteli.

"Tuon ongelman lisäksi pari omaa ajovirhettä veivät aikaa. Viimeinen erikoiskoe puskettiin kyllä hienosti ja siellä sain ajettua toisen pohja-ajan. Tämä oli sellainen ysin arvoinen kokonaisuus."

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa