Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen valmennusleiriltä Lapualle

09.06.2011 /

Rallin SM-sarjan kesäkausi jatkuu lauantaina Lapualla. Pohjanmaan lakeuksilla odottaa taatusti äkkivääriä ja yllättäviä sorateitä höystettynä pienellä määrällä asvalttia kotimaan parhaille rallikuskeille.

Uraansa määrätietoisesti rakentava Mikko Pajunen hyökkää kartanlukijansa Jani Salon kanssa sekuntitaisteluun jo tutulla etuvetoluokan Renault Twingolla. Edellinen kilpailu Britannian rallisarjassa päättyi luokan kakkossijaan samanlaisella autolla, ja nyt jyväskyläläinen on innolla mukana myös Suomen ralliteillä.
"Autoon on tehty muutoksia ennen kaikkea alustapuolella. Jarmo Kytölehto ja Marko Rämänen ovat olleet mukana auttamassa. Olemme hakeneet parempaa ajettavuutta ja kehittäneet iskunvaimennusta. Nyt ollaan paljon viisaampia kuin ennen", Pajunen sanoo.

Ennen Lapuan osakilpailua Pajunen vietti kaksi päivää AKK:n rallivalmennusryhmän ajoleirillä. Maailmanmestari Risto Mannisenmäen vetämään ryhmään kuuluvat Pajusen lisäksi Esapekka Lappi ja Jukka Korhonen. Ryhmä vietti alkuviikon Keuruulla.
"Tämä oli ihan puhtaasti ajoleiri. Meillä oli käytettävissä kaksi eri tietä. Tällä kertaa teemana olivat ajolinjat. Kelloilla mitattiin eri ajolinjojen vaikutusta lopputulokseen", Pajunen kertoo.

Huolimatta hyvästä ajoleiristä, ja sen sekä Brittisarjan tuomasta ajorutiinista, Pajunen ei odota liikoja Lapuan SM-rallista.
Varsinaista tulostavoitetta ei ole.
"Nyt kesäkelillä ollaan nähty, ettei tällä autolla SM-luokan kärkeen ehdi. Onhan se selvä, kun toisilla on huippunopeudessa suorilla 20 km/h:n etu. Kyllä se niin on, että tuloslista menee yleensä moottoritehojen suhteessa. Yritetään nyt vähän härnätä noita isompia. Fiilis on kuitenkin tosi hyvä, sillä auton ajettavuus on parantunut paljon", Pajunen korostaa.

Lapualla käytävä POPPankki SM-ralli sisältää vain neljä erikoiskoetta, mutta niillä on yhteismittaa lähes 100 kilometriä. Kilpailu ajetaan lauantai-iltapäivällä, ja se on jo kauden kuudes SM-osakilpailu.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa