Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki pakkovoiton edessä

09.06.2011 / Kalle Pinomäki pakkovoiton edessä

Rallin SM-sarja jatkuu lauantaina Lapualla. Kaksivetoluokan hallitseva suomenmestari Kalle Pinomäki on nyt kovan paikan edessä, sillä hänelle kelpaa tulevasta osakilpailusta vain voitto. Turkulainen onkin paiskinut Set Promotion -tiiminsä kanssa testitöitä urakalla, jotta mestaruusjahti jatkuisi. Pinomäki ja salolainen kartanlukija Matti Kaskinen ovat kaksivetoluokan SM-pisteissä viiden osakilpailun jälkeen kolmantena seitsemän pistettä kärkimies Esapekka Lapin takana.
"Kyllä tilanne on se, että jos mestaruudesta ajetaan, voitettavahan Lapualla olisi. Silloin homma olisi vielä omissa
käsissä. Muuten alkaa mennä vähän liian hankalaksi. Vedetään oikea polvi suorana ja katsotaan, miten käy. Ihan luottavainen tunnelma tiimissä on", Pinomäki sanoo.

"Testiä on ajettu paljon. Ralliviikollakin ajoimme vielä keskiviikkona satakunta kilometriä ja torstaina käymme vielä tekemässä
viimeiset hienosäädöt. Auto on iskussa. Paljolla testin ajamisella koetetaan herätellä samalla kuskiakin, sillä minulla on ollut vähän sitä vikaa, että ensimmäisellä erikoiskokeella olen vähän unessa vielä", Pinomäki tietää.

Lapuan POPPankki SM-rallissa ei ole varaa nukkua metriäkään, sillä reittiin on merkitty vain neljä erikoiskoetta. Tosin niiden
yhteismitta on peräti lähes 100 kilometriä. Mukana on kymmenisen kilometriä asvalttiakin.
"Reitti on varmasti vaativa ja nopea. Erikoiskokeet ovat SM-sarjaan aika pitkiä, mutta minun mielestäni se on vain hyvä asia.
Asvalttiosuuksista en ole ihan varma. Se on MM-sarjankin tyyli, että soraralleissa ajetaan sorarenkailla vähän asvalttiakin. Mieluummin sitä kilpailijana vetäisi kuitenkin vain puhdasta soraa", Pinomäki sanoo.

Kilpailu ajetaan lauantai-iltapäivällä. Lapuan jälkeen SM-sarjaan tulee pitkä kesätauko. Seuraava kilpailu ja samalla kauden SM-finaali ajetaan syyskuussa Keravalla.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa