Facebook Twitter Email Pinterest

Eskelinen tähtää kärkivauhtiin Lapualla

10.06.2011 / Eskelinen tähtää kärkivauhtiin Lapualla

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 38, hakee ralliuransa parasta SM-sarjan sijoitusta huomenna Lapualla ajettavasta
kilpailukauden kuudennesta SM-osakilpailusta. Eskelisen ja kartanlukija Arto Kapasen tavoitteena on tuoda PrintSport Racingin turboahdettu Mitsubishi Lancer Evolution X RS -ralliauto neljän erikoiskokeen ja noin 100 erikoiskoekilometrin maalilipulle kahdeksan nopeimman kuljettajan joukossa ja sitä kautta lihottaa niin omaa kuin PrintSport -rallitiimin pistepussia.

Keskiviikkona Uuraisilla ajetuissa kesän ensimmäisissä testeissä Eskelinen sai hyvän tuntuman ralliautoonsa ja sen myötä odotukset sekä tavoitteet huomenna helteessä ajettavalle rallille ovat realistiset. Eskelinen tietää, miten tavoitteet ovat täytettävissä.
"Nyt rallireitin nuotitusjaksolla olen saanut huomata Lapuan ympäristön erikoiskokeiden vaativuuden. Tiestöä kuvaavan nuotin virheettömyys sekä ennen kaikkea todella tarkat ajolinjat ovat tärkeitä asioita lauantaisessa kilpailussa", kertoo 14. autona erikoiskokeille starttaava Eskelinen.

"Rallissa ajetaan useita yli 20 erikoiskoekilometrin pikataipaleita ja koska huomenna on luvassa yksi kesän kuumimmista päivistä, aiheutuu kuumuuteen tottumattomille kuljettajille varmasti hankaluuksia pitää ajatukset sekä keskittyminen kasassa. Tämä ei
kuitenkaan pitäisi olla ongelma minulle, koska vietän paljon aikaa Espanjan tulikuuman auringon alla. Lisäksi kokemus FIA GT3-luokan EM-sarjan helteisistä osakilpailusta otetaan huomenna käyttöön, suunnittelee kilvanajosta täysin rinnoin nauttiva autourheilumestari.

Lapuan SM-ralli starttaa huomenna klo 12 ja reaaliaikaista tulospalvelua voi seurata ralliautoilun SM-sarjan kotisivuilta osoitteesta
www.rallism.fi.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa