Facebook Twitter Email Pinterest

Kommentteja Lapuan ekasta huollosta

11.06.2011 / Kommentteja Lapuan ekasta huollosta

Ralli SM

Kuljettajien kommentteja Lapuan POPPankki SM-rallin ensimmäisellä tauolla. Takana yksi erikoiskoe, 23,3 km.
Keskeyttäneitäkin on jo monia: SM1-luokasta Kees Burger, ulosajo ykkösellä, Mattias Therman ykkösen jälkeen tekniseen vikaan, Jarkko Nikara voimansiirto-ongelmiin, Arto Juolahti ykkösen jälkeen tekniseen vikaa ja Jukka Hiltunen vaihdelaatikon pettämiseen.

Juha Salo, toinen, + 1,7 sekuntia
Vähän ehkä varovasti tultiin ykkösellä vielä, pari vaihdemissiäkin sattui, parempi tietty olisi, jos johdettaisiin, mutta eihän tuo vielä paljon ole. Hyvä keli on ajaa, auto pelaa ja kaikki on ok.

Joonas Lindroos, 9:s, + 26,8 sekuntia
Eihän tässä muuta probleemaa, mutta vähän toi R-vaihde hidastaa tuolla pätkällä. Kaksi kertaa spinnasin, heti siinä alussa, yritettiin vähän liikaa ehkä aluksi, ja niinhän sitä pitäisi tehdäkin. Toinen kerta johtui siitä, että nuotissa taisi olla joku vika, nuotti oli liian nopea hitaaseen paikkaan. Kolmen sakkiin yritetään, ei Mattia (Rantanen) eikä Juhaa (Saloa) saa kiinni, mutta josko muille jotain voisi... se tyydyttäisi.

Matti Rantanen, johdossa
Oli paikoitellen vähän liikaakin yritystä, aika leveänä tultiin monessa paikassa, olisi voinut olla aika paljon parempikin aika, varmaan viisi sekkaa olisi saanu pois, jos olisi vähän siistinyt ajoa. Tultiin yleisöystävällisesti kylki edellä. Samalla lailla, mutta puhtaammin yritetään tulla loppupätkillä. Voitosta ajetaan. Mutta oli siellä ollut jollain yritystä, ekassa asfalttimutkassa katselin, kun oli pitkät mustat jäljet... taisi olla Joonakselta.

Ari Vihavainen, 5:s, +17,9 sekuntia
Ei oikein tuntunut, että olisi tullut noin hyvin. Ajaessa ei ollut sellaista tunnetta, että tämä sujuisi mitenkään erityisen hyvin. Jotenkin tuntui, että risteyksiin jarruttelin liian aikaisin, taas toisaalta pussillekaan ei menty missään.

Kari Ali-Rantala, 6:s, + 23,7 sekuntia
Ei se oikein kivasta ole mennyt, jäätiin paljon enemmän kuin Vanajalinnassa, mutta meidän vehkeet kulkee vain 171 ja Vihavainen ja Rantanen kertoivat, että olivat pitkän matkaa menneet 210-lukemissa. vähän tää on selittelyä, mutta osittain tottakin, emmä kyllä tyytyväinen ole. Ajollisesti pieni tie tultiin aika hyvin, ja vähän on luottoakin, mutta ei me kolmen sakissa olla tänään niin kuin ensin suunniteltiin. Periksi ei silti anneta, mutta ei mitään ihmeitäkään voi tehdä.

Riku Tahko, 7:s, + 23,8 sekuntia
Ei oikein hyvin lähtenyt kisa käyntiin, kun mentiin kylki edellä sellaiseen peltoon. Ihan järjetön pöly oli siinä lopussa, viimeiset kolme kilsaa, ja yksi tiukka oikee sellaisen pölyn takana, nuotti oli kyllä oikein, mutta ei enää pysähtynyt tarpeeksi nopeesti. Omin avuin päästiin pois. Ei ollut edelläajavien välitöntä pölyä, mutta sinne pellolle jäi pöly jotenkin leijailemaan... Ei me oltais mitään kärkiaikaa siltikään tehty, mutta ehkä 10 sekuntia ois saatu pois. Parempi aikahan silloin olisi ollut. Noustaan kyllä vielä täältä, ei meillä mitään sellaista ongelmaa ole.

Jussi Tiippana, 4:s, + 11,5 sekuntia
Täytyy myöntää, että vähän tuossa asfalttiosuudella muistui mieleen Vanajanlinnan ulosajon tapahtumat, en oikein uskaltanut painaa vielä ihan samalla lailla. Ihan hyvin meni eka pätkä siihen nähden, mitkä olivat lähtöasetelmat, positiivinen yllätys oli. Ja vielä sekin, ettei tuntunut itsestä yhtään hyvältä, tosi hermostunutta oli ajo, jarrutusten kanssa on tekemistä, jarrutuspaikat on ihan hukassa. Kärkimiehillä on ihan varmasti liukkaampaa kuin meillä, jos on tasaiset olosuhteet, kärki voisi olla vieläkin kauempana. En ole ikinä ajanut Pohjanmaalla rallia, eikä meistä moni muukaan näistä nykyisistä kuskeista.

Mikko Lehessaari, 8:s, + 26,2 sekuntia
Harjoittelu on näköjään kannattanut. Olen viime päivinä ajanut nyt melko paljon, joten kyllä se nyt näkyykin ajossa. Se on, kuule, niin että lahjattomien pitää harjoitella... Auttaa kovasti kun treenaa. Lyhyellä aikavälillä kun on paljon ajoa, se auttaa aina. Olen oikein tyytyväinen, ajossa ei tuntunut niin hyvältä, mutta aikaan olen ihan tyytyväinen.

Mikko Eskelinen, 13:s, + 44,0
Käytiin pellolla ykkösellä yhden kerran, sellainen hidas oikea risteys, mulla oli siinä "merkkinä" postilaatikko, mutta kun sitä laatikkoa ei sitten näkynytkään, vauhtia oli siinä 200, ihan suoraan laskin siitä pellolla, mutta päästiin saman tien takaisin. Kyllä siinä ainakin 15 sekkaa tuhraantui aikaa. Hauskaa tää on, lämpöä en pelkää ollenkaan, tää on ihan kivaa....

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa