Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salon kisa päättyi tulipaloon

12.06.2011 / Juha Salon kisa päättyi tulipaloon

Lapualla ajettu rallin SM-sarjan viimeistä edellinen osakilpailu päättyi sarjajohtaja Juha Salon ja kartturi Marko Salmisen osalta murheellisesti. Kaksikko piti hallussaan kilpailun kakkospaikkaa, kunnes kolmannen erikoiskokeen maalissa Mitsubishi syttyi palamaan.
"Tulimme pätkän maali AT:lle ja juuri, kun Marko ehti antaa aikakortin, auto jytkähti palamaan. Se paloi sellaisella vauhdilla, ettei mitään ollut tehtävissä. Olihan meillä alkusammutuskalustoa käytössämme, mutta muutaman kilon sammuttimet oli äkkiä käytetty", Salo kertasi.

Salon Mitsubishi Lancer EVO X koki minuuteissa totaalisen täystuhon, mutta se ei kuitenkaan vaaranna moninkertaisen suomenmestarin osallistumista Neste Oil Ralliin. SM-finaalikaan Keravalla ei ole uhattuna.
"Tämä teettää kovasti lisätöitä Jyväskylää varten. Siellä meidän oli tarkoituskin ajaa niin sanotulla asiakasautolla, johon piti käyttää joitakin osia tästä SM-sarjan autosta. Näyttää siltä, että autossa on kuitenkin aika vähän käyttökelpoisia osia jäljellä", Juha sanoi.

Salo ja Salminen olivat rallissa kolmen erikoiskokeen jälkeen toisena 8,7 sekuntia johtanutta Matti Rantasta perässä. Salosta 19 pisteen päässä sarjatilanteessa ennen Lapuaa olleen Joonas Lindroosin sijoitus oli viides. Tämä tilanne olisi riittänyt varmistamaan Salolle kuljettajien ja Salmiselle kartanlukijoiden mestaruuden.
"Kun ennakolta monin paikoin spekuloitiin, että mestaruus on sinettiä vailla varmaa, niin tässä tuli taas yksi osoitus siitä, ettei mikään ole ikinä varmaa motorsportti-hommissa. Aina voi käydä miten vaan."

Salon ja Salmisen ralli sujui varmalla otteella, vaikka Rantanen olikin autokuntaa Lapuan pitkillä erikoiskokeilla muutaman sekunnin nopeampi. Salon ero Lindroosiin oli karkkilalaisen keskeytyshetkellä ehtinyt kasvaa jo liki 50 sekuntiin.
"Luistelimme jonkin verran ykkösautona, mutta tulimme ehjästi kuitenkin. Erot taaksepäin olivat aika isoja, joten tauolla ennen viimeistä erikoiskoetta oli tarkoitus katsoa tilanne ja tehdä sitten ratkaisu kilpailun voittokamppailun suhteen. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat. Ei näille mitään voi", Salo tuumasi.

Kun Rantanen keskeytti ennen viimeistä erikoiskoetta, nousi Ari Vihavainen rallin voittajaksi ja Lindroos kakkoseksi. Salon piste-etumatka kaventui yhteen pisteeseen, joten mestaruusratkaisut nähdään vasta viimeisessä kilpailussa Keravalla.
"Vielä on mestaruus ihan omissa käsissä", Salo kuittasi.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa