Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnusen SM-kisa päättyi peltitöihin

15.06.2011 /

Ralli SM -sarjan kesäkausi jatkui viime viikonvaihteessa Lapuan seudulla, jonne Jarospeed-tiimi suuntasi aikeenaan jatkaa kolmen edellisen osakilpailun palkintopalliputkeaan.

Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen joutuivat kuitenkin keskeyttämään ensimmäisellä erikoiskokeella sattuneen rajun ulosajon takia.

"Paikka ei ollut mitenkään erikoinen, enkä tullut siihen edes liian kovaa. Mutkan pystyi leikkaamaan ojan päältä, josta edellä ajaneet autot olivat myös menneet. Pohjapanssari iski tienreunaan ja irrotti keulan hetkeksi. Se muutti hieman linjaa, josta suistuimme ulos ja auto kaatui kivikkoon", Jaro Kinnunen harmitteli.

"Jos vauhtia olisi ollut liikaa tai kuski tehnyt selvän ajovirheen, olisi asia ollut helpompi hyväksyä. Todennäköisesti ajaisin kyseisen mutkan aivan samalla tavalla uudelleenkin."

"Honda Civicin ulkokuori meni ulosajossa melko heikkoon kuntoon, mutta onneksi tekniikka säilyi ehjänä. Tiimin budjetti meni nyt tiukoille, kun juuri ennen kisaa kärsimme testeissä moottoririkon. Heinäkuulle suunniteltu ulkomaan ralli on nyt vaarassa jäädä meiltä väliin", Kinnunen myönsi.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa