Facebook Twitter Email Pinterest

Pinomäki ajaa Twingolla MM-historiaa

24.07.2011 /

kp-kasvo-2.jpg

Hallitseva rallin suomenmestari Kalle Pinomäki ajaa Neste Oil Rallissa R2-luokitellulla Renault Twingolla. Pinomäki tekee samalla automallin rallihistoriaa, sillä aiemmin Twingolla ei ole ajettu MM-rallia soralla. Auton on rakentanut turkulainen Set Promotion, joka tekee läheistä yhteistyötä Renault Sportin kanssa.
"Tämä on hieno tilaisuus ja mahdollisuus. Auto on aivan uusi, ja ensimmäiset testikilometrit ajoimme vasta viime viikolla. Kaikki on kunnossa, ja odotan kyllä mielenkiintoista kilpailua", Pinomäki sanoo.

Set Promotion kilpailee Jyväskylässä kahden auton voimin, sillä turkulaistiimin vahvuuteen liittyy MM-rallissa Mikko Pajunen. Pajunen ajaa Pinomäen SM-sarjassa käyttämällä voittoisalla Renault Cliolla.

Pinomäki lähtee MM-ralliin tutun kartanlukijansa Matti Kaskisen kanssa. Viime vuonna kaksikko ei osallistunut Suomen MM-ralliin.. Piskuisessa Twingossa on sata hevosvoimaa vähemmän kuin kaksikon SM-sarjassa käyttämässä Cliossa.
"Kyllä sen huomaa, että hevosvoimat ovat vaihtuneet 260:sta 160:een. Toisaalta auto on erittäin kevyt, mikä kompensoi tehoja, Pinomäki korostaa.

Suomen MM-rallissa ajetaan kolme erikoiskoetta torstaina, ja pitkä perjantai- ja lauantaipäivä. Etenkin perjantain lenkki on vaativa, sillä silloin reitti tulee uusille teille Lahden seudulle. Perjantaina kuljettajat istuvat autoissaan peräti 14 tuntia, ja matkaan mahtuu
lähes 140 erikoiskoekilometriä.
"Onhan se ihan hyvä, että MM-ralliinkiin tulee uusia erikoiskokeita. Perjantai on tosi pitkä ja rankka päivä, ja lisäksi siellä on vain yksi lyhyt etähuolto. Se lenkki pitää ajaa järjellä ja keskellä tietä. Jos siellä kolhii autoa, sitten rallin voi unohtaa", Pinomäki tietää.

Etähuolto kestää vain 15 minuuttia, ja autoa saa huoltaa vain niillä osilla, jotka ovat ralliautossa mukana.
"Eihän siellä autossa mitään kovin suurta kaluvarastoa voi pitää mukana. Vähän jarrupaloja ja raidetankoa ja sen sellaista, mitä nyt ylipäänsä ehtii vartissa vaihtamaan", Pinomäki kertoo.

Pinomäki ajaa R2-luokassa, ja samassa luokassa kilpailevat mm. junioreiden MM-sarjan korvanneen WRC-akatemian kuskit.
"Hyvä kisahan siitä tulee. Näitä MM-ralleja ajaneita akatemian kavereita on siellä viivalla lähes parikymmentä. Heidän vauhtiaan on mielenkiintoista verrata. Mikä meidän oma vauhtimme sitten on, sitä on vaikea tässä vaiheessa arvioida. Torstaina se sitten selviää", Pinomäki sanoo.

Suomen MM-rallissa ajetaan torstaina lauantaihin 22 erikoiskoetta. Pinomäen kanssa samassa luokassa ajaa yhteensä peräti 30 kilpailijaa.
(-MK)

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa