Facebook Twitter Email Pinterest

Korhonen hakee luokkavoittoa MM-rallissa

27.07.2011 /

Jukka Korhonen_Ford Fiesta R2.jpg

Rallin SM-sarjassa menestynyt ja Ford Fiesta-merkkiluokkaa tällä kaudella hallinnut Jukka Korhonen on luottavainen uuden haasteen edessä. Nilsiäläinen on valmistautunut huolellisesti uransa ensimmäiseen MM-osakilpailuun, Neste Oil Ralliin.
"Urani ensimmäisen ulkomaisen kilpailun ajoin vasta juuri ennen kesää Englannissa. Sen jälkeen luonnollisin valinta uran ensimmäiseksi MM-ralliksi oli tietenkin Suomen osakilpailu", Korhonen järkeili.

"Ulkomaan debyytti kansainvälisessä seurassa päättyi luokkavoittoon ja samanlaista tulosta lähden hakemaan myös nyt."

"Tavoitteena on R2-autojen luokkavoitto, ja tarkoituksena olisi myös olla kolmen nopeimman joukossa kaksivetoisten puolella", Korhonen jatkoi.

Jukka Korhosella ja kartanlukija Mikael Korhosella on runsaslukuisesti vastusta, kun Suomen MM-rallissa on mukana myös nuorten kuljettajien WRC Academyn kuljettajat. Siinä luokassa kilpaillaan juuri samanlaisella kalustolla, Ford Fiesta R2:lla.

"Tuleva ralli on hieno näytönpaikka myös sen vuoksi, että WRC Academy on mukana. Sen sarjan nuoria kuljettajien seurataan monissa maissa, joten luokkavoitto olisi mainio näyttö", AKK:n valmennusryhmään kuuluva Korhonen tiedostaa.

"Kovaa lähdemme ajamaan, mutta järki täytyy pitää päässä näin pitkässä kilpailussa. Rengasrikkojen vaara on olemassa, joten huonommat osuudet pitää ajaa maltilla."

Suomen MM-ralli starttaa torstaina iltapäivästä ja päättyy lauantai-iltana.

Torstaina ohjelmassa ovat Lankamaan, Laukaan ja Laajavuoren erikoiskokeet. Perjantaina rallireitti suuntautuu Jyväskylästä Lahtea kohti, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta.

Rallin päätöspäivänä ajetaan Jämsän ja Keuruun suunnalla yhteensä 11 erikoiskoetta. MM-rallireitin kokonaispituus on 1355 kilometriä, josta 22 erikoiskokeen osuus on 314 kilometriä.
(-JS)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Mikko Markkula 25 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Juuso Metsälä / Matti Kangas 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 13 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa