Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo odottaa kovaa kisaa Keravalle

07.09.2011 / Juha Salo odottaa kovaa kisaa Keravalle

saloNORF.jpg

Juha Salo ja Mitsun R4 alkaa olla valmiina Keravan päätöskisaa. Kuva Neste Oil Rallista (Pasi Mäenpää).

Viimeiseen Ralli SM -sarjan osakilpailuun valmistautuva Juha Salo ei ole kesän aikana paljoakaan ehtinyt lomailla. Edellinen SM-kisa ajettiin kesäkuun puolivälissä Lapualla, minkä jälkeen karkkilalaisella alkoi työntäyteinen aika rakentaa uusi Mitsun R4 valmiiksi Neste Oil Ralliin. Eikä tietenkään töitä yhtään vähentänyt se tosiasia, että Lapualla Salon käyttämä menopeli haihtui sananmukaisesti savuna ilmaan.
"Kaikkea on tässä nyt tullut tehtyä. Neste Oilin jälkeen autoon tehtiin iso remontti, ja olen muutenkin yrittänyt saada kehitettyä sitä edelleen", paljasti Salo.

Neste Oil Ralli ei Salolta aivan suunnitelmien mukaisesti mennyt. Muutamia teknisiä ongelmia lukuun ottamatta Salo oli kuitenkin MM-ralliinsa tyytyväinen.
"Vauhti oli meillä ihan ookoo. Jos noita teknisiä murheita ei olisi ollut, olisi tulos varmasti ollut ihan kunnollinen. Siinä mielessä olen siihen kisaan ja autoon oikeinkin tyytyväinen."

Nyt pikkuhiljaa Salo kuitenkin alkaa jo keskittyä Keravalla ajettavaan päätöskisaan. Yhden pisteen ero Joonas Lindroosiin on pienin mahdollinen, joten odotettavissa lienee hieno taistelu.
"Toivotaan niin. Toivottavasti myös tämän vuoden kaikki epäonnen kiintiöt on nyt käytetty ja Keravalla pääsen ajamaan ehjän ja täysipainoisen kilpailun", pohtii Salo.
"SM-pisteitä on nyt pystyttävä keräämään niin paljon kuin mahdollista. Ja vaikkei voittoa tulisikaan, Joonas pitäisi pystyä pitämään takana."

Juha Salolla on jo rutiinia ja paljon kokemusta siitä, millaista on ajaa ensimmäisenä reitillä, ikään kuin aura-autona. Sehän on tunnettua, että jonkin verran siitä voi olla haittaa.
"Tietämäni mukaan Keravalla kuitenkin ajetaan pätkiä useammin kuin kerran, joten ihan jokaiselle pätkälle ei näin ollen tarvitse lähteä tietä puhdistamaan."

Vaikka kesällä Ralli SM -sarjassa oli pitkä ajotauko, lähes kolme kuukautta, pääsi Salo Neste Oil Rallissa ajamaan enemmän kilometrejä kuin kisan keskeyttänyt Lindroos. Ajotuntumaa Salo on tämän lisäksi pitänyt yllä muutenkin.
"Asiakastilaisuuksia on ollut aika paljon, joten ei tässä ranteet mitenkään ruosteessa ole."

Keravan ilmoittautuneiden listalta SM1-luokasta löytyy myös yllätysnimi, kun kaksivetoisten SM2-luokasta tuttu Mikko Pajunen starttaa sarjan päätöskisaan nelivetoisella Subarulla. Sekoittaneeko Pajunen kärkimiesten pistetaistelua?
"Eihän se mitään haittaa. Loistavaa, että saadaan hieman uutta verta mukaan kisoihin. On kiva nähdä, millaista vauhtia Pajunen pystyy nelikolla pitämään. Todella hieno juttu tämä on."

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa