Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki SM-ykkösenä finaaliralliin

16.09.2011 /

Kalle Pinomäki on 10 erikoiskokeen ja 103 erikoiskoekilometrin päässä uransa kolmannesta rallin suomenmestaruudesta. Renault Cliolla ajava turkulainen jahtaa titteliä lauantaina Keravalla, jossa ajetaan kauden viimeinen SM-osakilpailu. Set Promotionin Pinomäki ja kartanlukija Matti Kaskinen ovat valmistautuneet tavoilleen uskollisesti, eli mahdollisimman huolella ja tarkasti.
"Fiilis on hyvä. Keskiviikkona ajoimme vielä viimeiset testit. Ihan rennolla mielellä tässä ollaan", Pinomäki korosti.

Pinomäki johtaa SM2-luokkaa 15 pisteen erolla Esapekka Lappiiin. Pinomäellä ei ole enää viimeisessä osakilpailussa voittopakkoa. Sijoittuminen kolmen joukkoon varmistaisi tittelin.
"En ole etukäteen laskenut, mikä sija riittää mestaruuteen. Se on vaarallinen tie, jos alkaa jotain neljättä sijaa vain varmistella. Lähdemme ajamaan ihan normaalisti sitä omaa ja ehjää suoritusta. Mitään varmistelua emme ainakaan alkuvaiheessa aio tehdä, eikä sitä tässä luokassa edes voi tehdä. Kerran kun nostat väärässä paikassa jalan kaasulta, monta ukkoa vetää ohi", Pinomäki sanoo.

Pinomäki kilpailee Keravalla jo tutuksi tulleella Renault Cliolla. Edellisen kerran hän oli tämän ranskalaisen sarvissa kesäkuussa. Suomen MM-rallin hän ajoi Renault Twingolla, kun Clio oli silloin Mikko Pajusen käsissä.
"Kesällä on kieltämättä ajettu aika vähän kilpaa. Cliolla ajoin viimeksi Lapualla ennen juhannusta. Jyväskylän jälkeen käytiin auto kokonaan läpi. Kyllä tässä iskussa ollaan", Pinomäki sanoo.

Kilpailu Keravalla alkaa lauantaiaamuna.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Mikko Markkula 25 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Juuso Metsälä / Matti Kangas 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 13 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa