Facebook Twitter Email Pinterest

SM1-kuljettajien kommentteja ensimmäiseltä tauolta

17.09.2011 / SM1-kuljettajien kommentteja ensimmäiseltä tauolta

Ralli SM

Jarkko Nikaran sai yhdeltä kartanlukijoistaan tiukasti ohjeita ennen reitille lähtöä. Tärkeätä olisi nyt ajaa omaa kisaa, eikä lähteä mihinkään huimisteluihin. Niin Jarkko lupasikin, ja näin näytti tapahtuvankin, mutta jo neljännelle pätkälle Nikaralle kirjattiin pohja-aika. Viiden erikoiskokeen jälkeen huoltotauolle tultaessa Nikara oli 3,9 sekunnilla johdossa ennen Juha Saloa.
"Nyt pitäisikin malttaa, sillä eihän meidän mitaleiden takia tarvitsisi Salon kanssa keskenään kilpaa ajaa," pohti Nikara huoltoon ajaessaan.

Jarkko Nikara (johdossa):
Ihan olen yrittänyt järkevästi tulla. Ehkä tästä nyt voisi vähän vielä kiristääkin, mutta katsotaan nyt, eihän tässä oikein kannattaisi Salon kanssa kilpaa ajaa. Me emme voi keskenämme vaikuttaa mitenkään mitalien jakautumiseen. Meille riittää, että olemme maalissa Ari Vihavaisen edellä, se riittää meille pronssimitaliin. Eihän tässä tietenkään mitään sopujuttujakaan tehdä, kilpaahan tänne on tultu ajamaan.

Juha Salo (2. + 3,9 sekuntia):

En missään tapauksessa ole mitään heivannut vauhtia. Koetetaan nyt vain ajaa tarkasti. Nelonen tuli huonosti, sinne tuli huono aika, taisin ajaa vähän väärällä tyylillä. Eihän tuo nyt niin huonosti oo tullut, kun viidestä pätkästä kolmelle tuli pohjat. Tiet on vähän liukkaita, tahtoo auto vähän luistella. Tie on aika kova, eikä pyörä oikein pure. Pitäisi olla vähän lämpimämpi ilma.

Joonas Lindroos (5:s + 23,4 sekuntia):
Ihan hyvin on mennyt, ollaan ihan yritetty tulla. Eihän tässä mitään periksi vielä ole annettu, takana on vasta puolet kisasta. Tarkisteltiin tässä vain nuotit tällä lenkillä, seuraavalla kiepillä sitten kiritään. Ei mitään ongelmia ole ollut, mutta kakkospätkän lähdöstä auto alkoi käydä kolmella. En tiedä, mikä on. Kahdella pätkällä oli haittaa ajamisesta, mutta maalissa taas alkaa käydä neljällä.

Ari Vihavainen (3:s + 20,6 sekuntia):
Vuosi taitaa nyt loppua meiltä kesken, jos meinaa koko kaudelta hyvän tuloksen saada. Hyvin tulee nyt. Lapuan jälkeen homma lähti kulkemaan, nyt menee tosi mukavasti. On tässä saanut vähän kurvata, ihan hiki tulee. Viitosella löi ratin vähän vinoon, täytyy vähän kuulostella, ettei tullut mitään isompaa vikaa. Pääsisipä tällä vauhdilla nyt maaliin, toivotaan, ettei mitään virheitä tulisi. Yleisesti ottaen meillä on nyt ihan hyvä vauhti päällä, eikä mitään tilanteita ei oo ollut eikä olla mitenkään ylimääräistä riehuttukaan. Odotettavaahan se oli, että Jarkko menee omaa vauhtiaan karkuun. Meidän vauhti on ehdottomasti parantunut sitä kautta, että yhteistyö kartturin kanssa toimii nyt loistavasti.

Riku Tahko (4:s + 22,0 sekuntia):
Ihan kohtuullisesti on mennyt. Arskasta pitäisi nyt väkisin mennä ohi, muttei sekään taida ihan auttaa mitalille asti. Arin pitäisi pudota kauemmaksi taakse. Ihan ei oo sellainen maitti päällä, ehkä se johtuu siitä, että on laina-auto. Säätöjen kanssa tässä on vähän tekemistä, ennen kuin auto on mieluinen. Mutta ei tää huonokaan oo, ei näin hyviä aikoja pystyisi ajamaan, jos auto olisi huono. Hyvä auto tämä on. Oma on Jyväskylän jälkeen vielä ihan palasina.

Kari Ali-Rantala (6:s + 54,5 sekuntia)
Pyörähdettiin viitosen asfaltilla ja sammutin auton, siinä vähän jäätiin.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa