Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salolle valmistumassa uusi auto

01.01.2012 / Juha Salolle valmistumassa uusi auto

sm-salo.jpg - pienennetty

Juha Salo-Marko Salminen sinetöivät vuoden 2011 mestaruuden Keravalla. Nyt kuljettajakaksikko on valmistautumassa kauteen 2012 toivoen samalla kelien muuttuvan lumisemmiksi.


Rallin hallitsevan Suomen mestarin Juha Salon tallissa Karkkilassa on valmistumassa R4-luokitteinen Mitsubishi evo-kymppi. Auto on kuitenkin rakennettu alusta loppuun asti starttaavaa kautta varten, toisin kuin viime kauden päätteeksi nähty R4, joka rakennettiin nopealla tahdilla vara-autosta palossa tuhoutuneen EVO kympin tilalle.
"Tämä nykyinen auto on rakennettu uudesta rungosta ajan kanssa ja tunteella. Monia juttuja on nyt mietitty loppuun asti ja kaikki on tehty niin hyvin kuin pystyy. Autosta tulee viimeistelyltään ja yleiseltä linjaukseltaan sellainen, millaisen haluan kilpa-auton olevan ja millaisella mestaruuksia voitetaan. Odotan tästä autosta paljon enemmän kuin aikaisemmasta, nyt kun auton eteen on nyt ehditty näkemään vaivaa. Odotukset ovat jo valmiiksi korkealla ja luottavainen olo, että sillä päästään kovaa heti Riihimäeltä lähtien", Salo kertoo.

"Autossa on kiinnitetty huomiota lähinnä painonjakaumiin ja painopisteisiin. Jotta niitä osa-alueita on saatu paremmaksi, on esimerkiksi turvakaaret teetätetty ulkomailla ja laitettu erilailla kuin edellisissä autoissa. Auto on yritetty saada mahdollisimman kevyeksi, tasapainoiseksi ja ajettavuudeltaan hyväksi", Juha valottaa.

Etelän lumettomuus aiheuttaa haastetta testaamiselle. Salolla on aikomus saada parisen sataa testikilometriä alle ennen Riihimäeltä 14.1. starttaavaa kautta.
"Jos meillä ei ole alkuvuodesta lunta, niin sitä täytyy lähteä hakemaan ylempää. Toivotaan, että tännekin saadaan pakkasta ja lunta, jotta Riihimäellä päästään ajamaan suunnitellusti."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa