Facebook Twitter Email Pinterest

Pekka Vihma esittelee Citroënin uutuusauton

12.01.2012 / Pekka Vihma esittelee Citroënin uutuusauton

Hattulalainen ralliharrastaja Pekka Vihma on hankkinut kaksivetoisen huippuauton, Citroën DS3 R3T -mallin, jonka ensiesiintyminen Suomessa tapahtuu Ralli SM -kauden 14. tammikuuta avaavassa Riihimäki-rallissa.

Ranskassa rakennetun tehdasauton on suunnitellut sama insinööriryhmä, joka on toteuttanut Sebastien Loebin ja Mikko Hirvosen WRC-autot. Vihman DS3 R3T on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja Pohjoismaissa.
" Uusi auto on lokakuussa 2011 valmistunut yksilö ja se saapui Suomeen juuri joulun alla. Takana ovat ensimmäiset testit Lapissa. Tuskin maltan odottaa kauden avauskilpailua", Vihma toteaa innokkaana.

Kyseinen kilpaversio on pisimmälle viety etuvetoinen nykyralliauto, joka on markkinoilla. DS3 R3T:ssä on edistyksellinen hydraulinen vaihteensiirto, joka perustuu Citroënin maailmanmestaruusautossa käytettyyn vaihteistoon. Ralliauton 1,6-litraisen turbokoneen teho on 210 hevosvoimaa.

Reilun vuoden kilpailutauon jälkeen ralliteille palaavalla herrasmiehellä on nyt edessä vaihto nelivetoisesta kalustosta moderniin etuvetoiseen kilpuriin.
"SM2-luokka on juuri sopiva tämänikäiselle harrastajalle. Uudesta autosta on tosin tullut valtavasti intoa, joten kuljettajakin on solakassa vedossa kuntotreenin jäljiltä", Vihma vahvistaa.

"Ensimmäisten testien jälkeen voin vahvistaa, että uutuusauto on erittäin makea peli ajaa. Kauden aikana tehdaspelin testaamisesta huolehtii entinen Citroënin testikuljettaja Juuso Pykälistö ja auton ylläpidosta vastaa Printsportin ammattitaitoinen tiimi."

"Kauden tavoitteena on nauttia hienosta lajista huippukalustolla. Ajan SM-sarjan kisoja ja suunnitelmissa ovat myös jotkut Euroopan rallikilpailut, kuten asvaltilla ajettava IRC-sarjan San Marino -ralli", Vihma päättää.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa