Facebook Twitter Email Pinterest

Historic-autojen Nuottisarja SM-kisoissa

13.01.2012 / Historic-autojen Nuottisarja SM-kisoissa

hietanen.jpg

Ilpo Hietanen-Jari Hellgren voittivat historien nuottisarjan viime vuonna. Samaan tähdätään tänäkin vuonna, toteaa kuljettaja.

Ralli SM -sarjan yhteydessä ajetaan historic-autojen nuottisarjaakin, joka sisältää myös seitsemän osakilpailua. Poikkeuksena kuitenkin se, ettei Satamoto-ralli Merikarvialla kuulu sarjan kilpailuihin. Tilalla on elokuussa ajettava kansainvälinen Lahden EM-Historic Rally.

Historicien nuottisarjan voitti viime vuonna pari Ilpo Hietanen-Jari Hellgren vain yhden pisteen erolla.
"Meillä oli sellaisia pieniä hässäköitä viime vuoden aikana, ja yksi kisa jäi työkiireiden vuoksi ajamattakin. Mutta onneksi sentään pisteitä kertyi sen verran, että sarjavoitto napsahti", selvitti Hietanen.

Hietanen asuu Rajamäellä ja mökkikin sijaitsee Riihimäki-rallin reitin alueella. Saattaapi kisassa olla miehelle jokunen tuttu tien pätkäkin.
"Lyhyt osuus yhdestä pätkästä on tuttua tietä, mutta ei sillä ole mitään vaikutusta kisan lopputulokseen. Nuottikisoissa tällä tasolla ei tien tuntemisesta ole oikein mitään apua, tai sitten se pitää tuntee ihan sikahyvin."

Kun historic-luokan autot ajavat lähes letkan viimeisinä, tiet ovat joskus jo melko lailla urilla eikä ajaminen välttämättä onnistu kuljettajan toivomalla tavalla.
"Oon kyllä miettinyt, että miten ne edellä menevät oikein ajavat, kun eivät hae linjaa ollenkaan. Tiellä olevat urat ovat ihan erilaisia kuin millä tavalla minä haluaisin mutkaan mennä. Mutta ei näin isolla numerolla ajavalla ole oikein muuta mahdollisuutta kuin spoorissa ajaa", harmitteli entinen ratakuljettaja Hietanen.
"Autokin on joskus aika kovilla, mutta kun kypärän pistää päähän ja vyöt vedetään tiukalle, ei siinä autoa enää säälitä. Annetaan mennä vain niin kovaa kuin päästään."

"Luulisin, että Riihimäellä päästäisiin mekin isolla numerolla ajamaan melko hyviä teitä. Uskoisin, että nämä pikkupakkaset ovat nyt tehneet hyvää. Ainakin toivotaan niin."

Hietasen ja Hellgrenin tavoitteena on ilman muuta uusia nuottisarjan mestaruus, vaikkeivät kaikkiin kisoihin taaskaan pääse työkiireiden vuoksi osallistumaan.
"Mikkeli taitaa meiltä jäädä väliin. Se on sikäli harmillista, että tykkään talvikisoista kyllä enemmän kuin kesällä ajamisesta. Autoja saisi vain olla enemmän mukana", harmitteli Hietanen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa