Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen ulos omalla testipätkällä

14.01.2012 / Mikko Eskelinen ulos omalla testipätkällä

Omalla testierikoiskokeellaan lauantaiseen Riihimäen SM-ralliin valmistautunut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 39, koki tuskaisia hetkiä menettäessään autonsa hallinnan ja suistuessaan noin 160 kilometrin tuntinopeudesta ulos tieltä. Testierikoiskokeella sijainneen hypyn alastulossa Eskelisen ja kartanlukija Arto Kapasen ohjastaman auton peräpää hyppäsi spoorista ja kuljettajista tuli välittömästi matkustajia.

Kovavauhtisesta lumihankeen suistumisesta huolimatta niin Eskelinen kuin kartanlukija Kapanen sekä myös PrintSport Racingin omistama Mitsubishi Lancer Evolution -ralliauto ovat kaikki kunnossa.
"Siinä en ehtinyt edes rakasta vaimoani ajatella, kun hypyn alastulossa autoni keula osoitti hankea kohden. Vaikka ajauduimme ulos tieltä ja suistuimme syvälle hankeen, oli onni onnettomuudessa se, ettei juuri sillä kohtaa ollut muuten tiestöä reunustaneita puita eikä automme ei kärsinyt vaurioita", kertoo edellisen kerran tasan kolme vuotta sitten rallitouhuissa ulosajanut Eskelinen.

"Ainoat vahingot olivat henkisiä ja tuosta ulosajosta johtuen päähäni jäi hieman epävarma tuntuma kilvanajoon. Uskon kuitenkin, että tilanne on nollattu rallin lähtölipun heilahdukseen mennessä ja siten tulen tosissani ajamaan kärkisijoituksista."

Eskelinen ja Kapanen nähdään Riihimäen SM-rallin reitillä 13. kilpailijana. Kahdeksan erikoiskokeen rallin maalilipulle heitä odotellaan noin klo 19.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa