Facebook Twitter Email Pinterest

Kunnon talvirallia Riihimäellä

14.01.2012 / Kunnon talvirallia Riihimäellä

Riihimakirallilogo2012kevyt.jpg

Ralli SM -sarjan ensimmäinen osakilpailu 2012 Riihimäki-ralli starttaa kolmen tunnin kuluttua Riihimäen raviradalta Oravankatu 26. Kun vielä noin viikko sitten odotettiin kovasti pakkasia ja lunta, tänä aamuna tilanne on loistava. Muutaman päivän pakkasjakson aikana saatiin myös hieman lunta, ja viime yönä paikka paikoin lunta on satanut melkein 20 cm. Pakkasta on tällä hetkellä hieman alle 10 astetta.
"Nyt on erittäin tärkeätä, että nuotit on tehty kunnolla. Välimatkat pitää nyt olla kohdallaan, sillä yön aikana lähes vaakatasossa tuiskunut pakkaslumi on vienyt kaikki mahdolliset, nuotteihin tehdyt maan tasalla olevat kiintopisteet. Maisema on aivan valkoinen ja pelto-osuuksilla tasainen lumikenttä", pohtii kilpailun johtaja Timo Rintamäki aamutuimaan.

Aura-autot lähtevät vielä reitille noin kello 10:n aikaan, sen jälkeen tilanne on sitten se mikä se on. Sääennusteet kuitenkin näyttävät siltä, että lumisade loppuu niillä main, joten teiden pitäisi olla melko hyvässä kunnossa.
"Raviradalle tietty kannattaa tulla katsomaan ensimmäistä pätkää, kakkosen maalipäässä on myös hyvä paikka. Sinne taitaa kansa osata suunnistaa jo edellisten rallien perusteella. Kolmosella on myös mielenkiintoisia paikkoja, joilla pääsee väliteitä pitkin. Siellä on osuuksia, joita ei ole näin päin koskaan ajettu", kertasi Rintamäki.

Eilen illalla kilpailijoille tarjottiin mahdollisuus testipätkää, shake-downiin. Kolmekymmentä autoa voitiin maksimissaan sinne ottaa, ja tuo luku täyttyi.
"Kaikki ovat jo käyneet pohjoisemmessa ajamassa talvitestejä, mutta valojen säätäminen tuntui olevan monelle tärkeä juttu testipätkällä. Oikeastaan ihan kunnolla lisävaloilla pimeässä on ajettu tammikuussa Tunturirallissa, ja ehkä Mikkelissäkin helmikuussa jonkin verran. Ja vaikka Keravalla kärjen takana ajaneet ajoivat pimeässä, silloin ei ollut lunta tietenkään, mikä muuttaa maisemaa paljon."

Riihimäki-ralli alkaa kello 12.01 Raviradalta. Ensimmäiseen huoltoon kilpailukeskuksen viereen Pohjolanrinteen koululle kilpailijat kaartavat kolmen erikoiskokeen jälkeen noin klo 14.10 ja toiseen klo 16.50. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan noin kello 18.50. Maali sijaitsee kilpailukeskuksen läheisyydessä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa