Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo taipui kakkoseksi Riihimäellä

15.01.2012 / Juha Salo taipui kakkoseksi Riihimäellä

Ralli SM -sarjan avauskilpailun paremmuudesta ajettiin tänään Riihimäellä. Hallitseva nelivetoisten suomenmestari Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen sijoittuivat vaiheikkaan kilpailun jälkeen kakkoseksi jääden voittaneelle Esa-Pekka Lapille 12,9 sekuntia.

Salo aloitti rallin yleisöerikoiskokeen pohja-ajalla. Seuraavalla Lappi otti Saloon 8,8 sekunnin kaulan.
"Päivä lähti hyvin liikkeelle. Kakkosella ajoa haittasi lumipöperö ja otin turhan varovasti. Siellä hävisimme liikaa. Kolmonen meni taas jo vähän paremmi"n, ensimmäisenä reitillä ajanut Salo sanoi.
9,4 sekunnin johdossa ensimmäiseen huoltoon saapuneen Lapin lähtöpaikka oli viides.

Salo ja Salminen lähtivät hyökkäämään kärkeä kiinni. Viidennen erikoiskokeen jälkeen Mitsubishi-kaksikko oli jättänyt S2000 Fiestalla ajaneen Lapin 1,3 sekunnilla taakseen. Kuudennella pätkällä asemat kiepahtivat jälleen Salon osalta kahden sekunnin takamatkaksi. Kilpailun kaksi viimeistä pikataivalta nousivat ratkaisurooliin.
"Ajattelin, jos en pitkällä pätkällä (ek 7) voita Esa-Pekkaa viidellä sekunnilla, silloin tulee vaikeaa. En voittanut, jäin kaksi. Tein tälle viimeiselle lenkille, kun pätkät ajettiin uudelleen, väärän rengasvalinnan, ja sen vuoksi putosimme. Rengas loppui niillä pätkillä. Auto ei enää tuntunut hyvältä ajaa ja otin kilpailun lopun vähän varman päälle", Juha kertasi.

Lappi ajoi uransa ensimmäisen nelivetoisten osakilpailuvoittonsa, Salo oli toinen ja niin ikään uutena luokkaan tullut Mikko Pajunen kolmas.
"On positiivinen asia, että tulee uutta väriä. Osoitti, että meidänkin täytyy tehdä lisää töitä. Pieniä parannuksia ja sitten hyökätään taas. Auto on todella hyvä ajaa, kaikki pelaa ja olen siihen tyytyväinen. Tämän päivän tulos ei ollut siitä kiinni", Salo vakuutti.

Seuraava osakilpailu ajetaan Rovaniemellä tammikuun viimeisenä viikonloppuna.
" Lähtöpaikka kakkosena Tunturin ensimmäiseen päivään on hyvä. Täytyy muistaa, että siellä ajetaan viime vuosista poiketen vain yksi kilpailu. Perjantaista ei tule ekstrapisteitä.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa