Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen katkenneella vaihdekepilläkin 3:s

16.01.2012 / Mikko Pajunen katkenneella vaihdekepilläkin 3:s

Mikko Pajunen kotiutui hyvin nelivetoiseen turboautoon. 27-vuotias jyväskyläinen ajoi Tommi Mäkinen Racingin Subaru Imprezalla Riihimäen SM-rallissa lauantaina kolmanneksi. Pajunen jäi voittaneesta Esapekka Lapista 28 sekuntia. Lapin ja Pajusen väliin ehti kestomestari Juha Salo.
"Parilla ensimmäisellä erikoiskokeella oli aika kankeata menoa. Sen jälkeen lähti kulkemaan ihan hyvin. Löytyi sopiva rentous ajoon", Pajunen totesi.

Pajunen on aiemmin osallistunut SM-sarjaan - samoin kuin Britannian rallisarjaankin - etuvetoisella kalustolla muutamaa kokeilua lukuunottamatta. Pajunen yritti vielä lopussa iskeä voittotaisteluun, mutta vaihdekepin katkeaminen viimeistä edellisellä erikoiskokeella vie saumat nousuun.

"Semmoisella nysällä yritin sitten vaihtaa. Siinä alkoi tulla kaikenlaisia tilanteita. Vaihtaminen oli vaikeaa, ja vapaalla yritti laskea mutkiin. Jäi kyllä aika paljon hampaankoloon siinä mielessä, että ei päässyt enää lopussa hyökkäämään. Itse asiassa vähän kyrsii nyt se vaihdekeppi", Pajunen totesi.

Yhteinen sävel uuden kartanlukijan Kaj Lindströmin kanssa löytyi helposti. Päivän saldona oli mm. kahdet erikoiskoepohjat.
"Mukavaa touhua oli. Kyllä tässä aika hyvä fiilis on siinä mielessä, että kun kaikki sujuu suunnitellusti, mahikset on aika hyvät. Sen tämä päivä kuitenkin ehti osoittaa. Ja olosuhteethan olivat muuten viimeisen päällä. Ihan kunnon talvirallia", Pajunen tuumi.

Seuraava SM-ralli ajetaan Rovaniemellä kahden viikon kuluttua.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa