Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen katkenneella vaihdekepilläkin 3:s

16.01.2012 /

Mikko Pajunen kotiutui hyvin nelivetoiseen turboautoon. 27-vuotias jyväskyläinen ajoi Tommi Mäkinen Racingin Subaru Imprezalla Riihimäen SM-rallissa lauantaina kolmanneksi. Pajunen jäi voittaneesta Esapekka Lapista 28 sekuntia. Lapin ja Pajusen väliin ehti kestomestari Juha Salo.
"Parilla ensimmäisellä erikoiskokeella oli aika kankeata menoa. Sen jälkeen lähti kulkemaan ihan hyvin. Löytyi sopiva rentous ajoon", Pajunen totesi.

Pajunen on aiemmin osallistunut SM-sarjaan - samoin kuin Britannian rallisarjaankin - etuvetoisella kalustolla muutamaa kokeilua lukuunottamatta. Pajunen yritti vielä lopussa iskeä voittotaisteluun, mutta vaihdekepin katkeaminen viimeistä edellisellä erikoiskokeella vie saumat nousuun.

"Semmoisella nysällä yritin sitten vaihtaa. Siinä alkoi tulla kaikenlaisia tilanteita. Vaihtaminen oli vaikeaa, ja vapaalla yritti laskea mutkiin. Jäi kyllä aika paljon hampaankoloon siinä mielessä, että ei päässyt enää lopussa hyökkäämään. Itse asiassa vähän kyrsii nyt se vaihdekeppi", Pajunen totesi.

Yhteinen sävel uuden kartanlukijan Kaj Lindströmin kanssa löytyi helposti. Päivän saldona oli mm. kahdet erikoiskoepohjat.
"Mukavaa touhua oli. Kyllä tässä aika hyvä fiilis on siinä mielessä, että kun kaikki sujuu suunnitellusti, mahikset on aika hyvät. Sen tämä päivä kuitenkin ehti osoittaa. Ja olosuhteethan olivat muuten viimeisen päällä. Ihan kunnon talvirallia", Pajunen tuumi.

Seuraava SM-ralli ajetaan Rovaniemellä kahden viikon kuluttua.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa