Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen katkenneella vaihdekepilläkin 3:s

16.01.2012 / Mikko Pajunen katkenneella vaihdekepilläkin 3:s

Mikko Pajunen kotiutui hyvin nelivetoiseen turboautoon. 27-vuotias jyväskyläinen ajoi Tommi Mäkinen Racingin Subaru Imprezalla Riihimäen SM-rallissa lauantaina kolmanneksi. Pajunen jäi voittaneesta Esapekka Lapista 28 sekuntia. Lapin ja Pajusen väliin ehti kestomestari Juha Salo.
"Parilla ensimmäisellä erikoiskokeella oli aika kankeata menoa. Sen jälkeen lähti kulkemaan ihan hyvin. Löytyi sopiva rentous ajoon", Pajunen totesi.

Pajunen on aiemmin osallistunut SM-sarjaan - samoin kuin Britannian rallisarjaankin - etuvetoisella kalustolla muutamaa kokeilua lukuunottamatta. Pajunen yritti vielä lopussa iskeä voittotaisteluun, mutta vaihdekepin katkeaminen viimeistä edellisellä erikoiskokeella vie saumat nousuun.

"Semmoisella nysällä yritin sitten vaihtaa. Siinä alkoi tulla kaikenlaisia tilanteita. Vaihtaminen oli vaikeaa, ja vapaalla yritti laskea mutkiin. Jäi kyllä aika paljon hampaankoloon siinä mielessä, että ei päässyt enää lopussa hyökkäämään. Itse asiassa vähän kyrsii nyt se vaihdekeppi", Pajunen totesi.

Yhteinen sävel uuden kartanlukijan Kaj Lindströmin kanssa löytyi helposti. Päivän saldona oli mm. kahdet erikoiskoepohjat.
"Mukavaa touhua oli. Kyllä tässä aika hyvä fiilis on siinä mielessä, että kun kaikki sujuu suunnitellusti, mahikset on aika hyvät. Sen tämä päivä kuitenkin ehti osoittaa. Ja olosuhteethan olivat muuten viimeisen päällä. Ihan kunnon talvirallia", Pajunen tuumi.

Seuraava SM-ralli ajetaan Rovaniemellä kahden viikon kuluttua.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa