Facebook Twitter Email Pinterest

Salo täräyttää kaasu pohjassa Tunturissa

25.01.2012 / Salo täräyttää kaasu pohjassa Tunturissa

SM-sarjan rallikaravaani on siirtynyt Rovaniemelle, jossa ajetaan seuraavaksi kaksipäiväinen Arctic Lapland Rally. Mitsubishi-autokunta Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen starttaavat perjantaina alkavaan kilpailuun nelivetoisten pistekakkosena. Salo on voittanut Lapin lumilla jo kolmesti aiemmin, ja tälläkin kertaa hallitseva suomenmestari etenee reitillä neljännet poronsarvet tähtäimessään.
"Lähdetään tekemään terävää suoritusta. Niin kuin Riihimäki osoitti, uudet haastajat ovat tulleet kehiin. Haasteeseen pitää vastata, ja Rovaniemi on paras paikka rynnistää eteenpäin", Salo tietää.

Salo ja Salminen aloittivat yhteistyönsä tasan vuosi sitten puristamalla tiukassa kokonaiskamppailussa ykköstilan. Avauspäivän katalysaattoriongelmien jälkeen kaksikko käänsi lopputulokset 9,2 sekunnilla edukseen.
"Viime vuoden ralli oli mieleenpainuva monella tavalla. Annoimme heti alussa minuutin tasoitusta, mutta nousimme siitä voittoon. Täytyy katsoa, että tällä kertaa mennään sen mukaan, ettei anneta isoa etumatkaa kenellekään. Nythän tiedämme vauhdin, mihin pitää pyrkiä ja myös sen, mitä pitää tehdä toisin kuin Riihimäellä. Tämä on oikein herkullinen lähtökohta. Uskoisin, että paineet ovat ihan muissa osoitteissa", Juha tuumaa.
"Auto on hyvässä kunnossa. Täällä on hienot olosuhteet, lunta reilusti ja pätkät todella makeassa kunnossa. Meillä on hyvät nuotit ja onnistuneet ennakkovalmistelut alla, joten voin paineetta lähteä ajamaan."

Muutamasta aikaisemmasta vuodesta poiketen Tunturissa kilpaillaan jälleen vain yksistä SM-pisteistä, jotka jaetaan puolitoistakertaisina. Salo on tottunut Rovaniemen ladun avaaja, mutta Riihimäen rallin kakkossijan jälkeen se virka jää Esapekka Lapin hoidettavaksi.
"Joka pätkän saa tässä porukassa mennä täysillä", kartturi Salminen vakuuttaa.
"Haasteellinen kisahan tämä on. Se on selvä juttu, ettei virheitä saa tehdä, vaan pitää keinolla millä hyvänsä tulla maaliin. Ulosajon mahdollisuus ei tietenkään ole ikinä näissä vauhdeissa poissuljettu. Katsotaan vähän, miten Esapekka lähtee edellä menemään, tehdään omaa suoritusta ja tullaan ehjästi kisa läpi niin kovaa kuin pystyy. Siinä lääkkeet, millä täältä saadaan hyvät pisteet", Salo tarkentaa.

Kilpailussa ajetaan 10 erikoiskoetta. Molemmille päiville löytyy ratkaisupätkiä, mutta Salo ja Salminen nostavat perjantaina ajettavat, yhteensä liki 69 kilometriä pitkät Hanhikosken ja Sarriojärven ek:t suosikeikseen.
"Kaikki pätkät ovat nopeassa kunnossa, mutta Hanhikoski kysyy kyllä kanttia vetää pimeässä", Marko sanoo.
"Odotan, että päästään sinne perjantaina täräyttämään. Pätkällä otetaan miehestä mittaa, kenellä pysyy viitosvaihteella, auton levyisessä rännissä, pitkissä kaarteissa ja kovassa vauhdissa kaasu pohjassa. Toivotaan, että meillä ovat auto ja miehistö siinä iskussa, että se pysyy", Juha intoilee.
"Sarriojärvikin on pätkä, josta löytyy haastetta ja jolla eroja saadaan aikaiseksi. On vaikeusastetta ja kyytiä varmasti niin paljon kuin Mitsulla kulkee."

Ralli starttaa perjantaina klo 12.00.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa