Facebook Twitter Email Pinterest

Mattias Therman SM-pistejahtiin Lapissa

25.01.2012 / Mattias Therman SM-pistejahtiin Lapissa

Rallin SM-sarja jatkuu viikonloppuna Rovaniemellä. Arctic Lapland Rally ajetaan perjantaina ja lauantaina. Team Therminator aloitti kisaviikon maanantaina vauhdikkailla testeillä, ja kuljettajat Mattias Therman sekä Janne Perälä ovat sen jälkeen laittaneet nuotit kuntoon Napapiirin pitkää ja vaativaa arktista seikkailua varten.
"Tuntuu, että lunta on enemmän kuin muutamana viime vuotena. Tienpohjat ovat kovat ja tasaiset, ja penkkaakin on vähän. Ihan hyvältä näyttää", sanoo Therman.

Therman ajaa mustanpuhuvalla Mitsubishi Lancer Evolution X -autolla. Kauden avauskisa Riihimäellä meni tunnustellessa ja testimielessä alkavaa "tunturirallia" ajatellen. SM-pisteitä ei avauksesta herunut, mutta Rovaniemellä tahti voi olla toinen.
"Tämä on minun kuudes kertani tunturissa. En sano etukäteen mitään tulostavoitetta. Tuloksen näkee sitten kisan jälkeen tuloslistasta. Autoja on paljon ja kisa pitkä. Minusta on hyvä, että SM-sarjassa on mukana myös vähän pitempi 2-päiväinen ralli", Therman sanoo.

Aiemmin Rovaniemellä perjantai ja lauantai muodostivat omat SM-osakilpailunsa, mutta nyt koko ralli on niputettu vain yhdeksi
osakilpailuksi. Ennen toivoa ensimmäisestäkään SM-pisteestä pitää selvittää 10 erikoiskokeen ja kokonaisuudessaan peräti 800 kilometrin kylmä haaste.
"Olemme nuotittaneet kaikki erikoiskokeet pariin kolmeen kertaan. Lisäksi käymme tarkastamassa pimeällä ajettavien erikoiskokeiden nuotit pimeässä. Etukäteen tehdään työ niin hyvin kuin mahdollista", Therman kertoo.

Thermanille Arctic Rally on ikään kuin kotikisa, sillä hän - etelän miehenä - edustaa nimittäin Rovaniemen Urheiluautoilijoita.
"Ralliharrastukseni alkoi aikanaan täällä Lapissa, kun olin pitkiä aikoja Levillä. Rovaniemen kavereilta sain paljon apua harrastuksen alussa, ja seura tuli valittua siinä samalla", Therman toteaa.

Kilpailu Rovaniemellä alkaa perjantaina puoliltapäivin ja jatkuu lauantai-iltaan.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa