Facebook Twitter Email Pinterest

Lindroos kaksivetoisten johdossa yötauolle

27.01.2012 / Lindroos kaksivetoisten johdossa yötauolle

p-sm-lindroos.jpg

Kaksivetoisten kisassa, jossa ajavat siis SM2- ja SM3-luokan autot, alkoi tapahtua, kun autot päivän ensimmäisestä huollosta lähtivät erikoiskokeille. Oululainen Jussi Vainionpää voitti sarjan ensimmäisen osakisan Riihimäellä ja oli johdossa Rovaniemelläkin kolmannelle erikoiskokeelle asti. Neljännellä iski tekninen vika, kuten niin usein viime vuonnakin, ja Vainionpää joutui keskeyttämään.

Espoolainen Jaro Kinnunen lähti Rovaniemellä saalistamaan mahdollisimman paljon pisteitä, sillä moottoririkon vuoksi mies joutui jäämään Riihimäeltä pois. Kakkoserikoiskokeen jälkeen Kinnunen nousi pohja-ajan turvin kisan kakkoseksi, mutta kolmoselta ei sitten enää aikaa tullut ja mies oli pois kisasta ulosajon vuoksi.

Kalle Pinomäki taisteli Riihimäellä kisavoitosta, mutta ajoi viimeisellä erikoiskokeella ulos. Täällä Rovaniemellä oli tarkoitus paikata huonohko tilanne. Turkulainen olikin kärkikolmikossa kahden pätkän jälkeen, mutta kolmannella mies ajoi ulos ja keskeytys oli tosiasia.

Näin ollen luokan konkari Ville Hautamäki nousi neljännen ek:n jälkeen johtoon. Ennen päivän viimeistä yleisöerikoiskoetta Hautamäki johti kaksivetoisten yleiskisaa sekä SM2-luokkaa. SM3-luokan kärjessä ja yleiskisan toisena oli Joonas Lindroos, mutta myrskyläläinen Andreas Amberg hiillosti tiukasti vain 1,2 sekunnin päässä.

Lindroos hävisi päivän ensimmäisellä, Mäntyvaaran raviradalla ajetulla pätkällä Ambergilla pari sekuntia valitellen, ettei tuollainen pyöritys ole hänelle mieleen. Nyt jämsäläinen oli koonnut itsensä ja onnistui aamua paremmin. Kun Ville Hautamäki ei onnistunut, vaan ajoi 10 sekuntia aamua huonomman ajan, putosi Hautamäki kolmanneksi. Amberg nimittäin malttoi hyvin mielensä ja ajoi tarkasti. Eroa Lindroosiin jäi vaivaiset 0,9 sekuntia.

Huomisesta kaksivetoisten kisasta on odotettavissa jännitysnäytelmä kärkikolmikon kesken. Muut ovat jääneet jo reilusti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa