Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo valmiina hyökkäämään

28.01.2012 / Juha Salo valmiina hyökkäämään

Korkeat lumivallit ja nopeat rallipolut ottivat SM-sarjan kuljettajat vastaan tänään Rovaniemellä. Kaksipäiväisen kilpailun ensimmäisen osuuden erikoiskokeet repivät eroja tiukimman kärjen takana. Jännitys voitosta säilyi kuitenkin huomiseen, sillä haastajana kauteen lähtenyt Esapekka Lappi sekä hallitseva suomenmestari ja kolminkertainen Arctic Lapland Rallyn voittaja Juha Salo ovat 17,5 sekunnin sisällä toisistaan.

Kilpailun kakkospaikkaa pitävän Salon ja kartanlukija Marko Salmisen päivä alkoi Mäntyvaaran pohja-ajalla. Toisella erikoiskokeella eteen tuli ongelma, joka haittasi kaksikon etenemistä.
"Autosta tuli öljyä ulos. Se alkoi kärytä, joten jouduin varomaan. Ajollisestikaan pätkä ei sujunut hyvin", Salo kertasi iltahuollossa Aittajärveä, jolla Lappi repäisi 16 sekunnin kaulan.

Mitsubishi-autokunta kavensi viidellä sekunnilla eroaan kärkeen Hanhikosken reilun 32 kilometrin pikataipaleella. Myös Sarriojärvellä oli yritystä, mutta maalissa Salo oli taistelupariaan 0,7 sekuntia hitaampana.
"Oli huono nuotti muutamassa kohdassa ja shikaanit menivät ihan ketulleen", Salo latasi.
"Tällä viimeiselläkin pätkällä annettiin liikaa löysää", Juha luonnehti Mäntyvaaran yleisökieputukseen päättynyttä ensimmäistä ajopäivää.

Huomenna ajetaan vielä viisi erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa pyöreät 134 kilometriä. Salolla ja Salmisella on kiinniajettavaa 17,5 sekuntia.
"Yritetään kiristää huomenna. Päivä on pitkä ja mitä vain voi puolin ja toisin sattua. Pystytään ajamaan edelle, kunhan annetaan vain mennä ja tullaan tarkasti ja ehjästi", Salo päätti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa