Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo valmiina hyökkäämään

28.01.2012 / Juha Salo valmiina hyökkäämään

Korkeat lumivallit ja nopeat rallipolut ottivat SM-sarjan kuljettajat vastaan tänään Rovaniemellä. Kaksipäiväisen kilpailun ensimmäisen osuuden erikoiskokeet repivät eroja tiukimman kärjen takana. Jännitys voitosta säilyi kuitenkin huomiseen, sillä haastajana kauteen lähtenyt Esapekka Lappi sekä hallitseva suomenmestari ja kolminkertainen Arctic Lapland Rallyn voittaja Juha Salo ovat 17,5 sekunnin sisällä toisistaan.

Kilpailun kakkospaikkaa pitävän Salon ja kartanlukija Marko Salmisen päivä alkoi Mäntyvaaran pohja-ajalla. Toisella erikoiskokeella eteen tuli ongelma, joka haittasi kaksikon etenemistä.
"Autosta tuli öljyä ulos. Se alkoi kärytä, joten jouduin varomaan. Ajollisestikaan pätkä ei sujunut hyvin", Salo kertasi iltahuollossa Aittajärveä, jolla Lappi repäisi 16 sekunnin kaulan.

Mitsubishi-autokunta kavensi viidellä sekunnilla eroaan kärkeen Hanhikosken reilun 32 kilometrin pikataipaleella. Myös Sarriojärvellä oli yritystä, mutta maalissa Salo oli taistelupariaan 0,7 sekuntia hitaampana.
"Oli huono nuotti muutamassa kohdassa ja shikaanit menivät ihan ketulleen", Salo latasi.
"Tällä viimeiselläkin pätkällä annettiin liikaa löysää", Juha luonnehti Mäntyvaaran yleisökieputukseen päättynyttä ensimmäistä ajopäivää.

Huomenna ajetaan vielä viisi erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa pyöreät 134 kilometriä. Salolla ja Salmisella on kiinniajettavaa 17,5 sekuntia.
"Yritetään kiristää huomenna. Päivä on pitkä ja mitä vain voi puolin ja toisin sattua. Pystytään ajamaan edelle, kunhan annetaan vain mennä ja tullaan tarkasti ja ehjästi", Salo päätti.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa