Facebook Twitter Email Pinterest

Mattias Therman SM-pisteille Rovaniemellä

31.01.2012 / Mattias Therman SM-pisteille Rovaniemellä

Mattias Therman sijoittui yhdeksänneksi rallin SM-osakilpailussa Rovaniemellä. 2-päivän Arctic Lapland Rally oli jälleen nimensä
veroinen arktinen seikkailu. Kireässä pakkasessa ja kunnon penkkojen keskellä Therman ajoi yhden parhaista SM-ralleistaan.
"Omaan ajooni olen ihan tyytyväinen. Voi sanoa, että nappiin meni. Tässä oli jo välillä sellainen fiilis, että osaanko yhtään ajaa, mutta nyt jäi sellainen fiilis, että homma maistuu", Therman sanoi.

Therman ja kartanlukija Janne Perälä selvittävät lähes 800 kilometrin reitin yhtä murhetta lukuun ottamatta jokseenkin moitteetta.
Neljännellä erikoiskokeella aikaa kului rutkasti muita enemmän, musta Mitsubishi Lancer piti hetkeksi pysäyttää lumiränniin.
"Vasen nopea mutka tuli ihan silmille. Vähän mentiin penkkojen kautta. Ilmanputsari meni lunta täyteen, ja oli pakko pysähtyä erikoiskokeelle putsaamaan se. Siinä meni muutama minuutti ylimääräistä. Mutta onneksemme illalla tuo erikoiskoe päätettiin poistaa tuloksia. Pleikkaritermein saatiin uusi elämä", Therman kertoi.

Erikoiskoe 4 poistettiin tuloksista, koska osa kärjessä ajaneita päästettiin kahden minuutin lähtövälein erikoiskokeelle, ja osa taas
minuutin välein. Minuutin välein lähteneet kärsivät lumipölystä, ja erikoiskokeen tulos lopulta mitätöitiin nelivetoluokan osalta.
"Lauantaiaamuna melkein nauratti, kun sijoitus oli muuttunut jostain 30:sta yhtäkkiä 13:nneksi. Lauantai oli ajollisesti ihan ok. Perjantaina kävi lisäksi sellainen juttu, että kolmannella erikoiskokeella öljytikku irtosi paikoiltaan, ja sieltä ruiskutti vähän öljyä tuulilasille", Therman raportoi.

Kilpailun voittoon ajoi Esapekka Lappi. Hän johtaa sarjaa kahden osakilpailun jälkeen maksimipistein. Seuraava SM-ralli ajetaan
Mikkelissä helmikuun lopulta, mutta Therman jättää tämän osakilpailun väliin osallistuakseen Finlandia-hiihtoon.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa