Facebook Twitter Email Pinterest

Mattias Therman SM-pisteille Rovaniemellä

31.01.2012 / Mattias Therman SM-pisteille Rovaniemellä

Mattias Therman sijoittui yhdeksänneksi rallin SM-osakilpailussa Rovaniemellä. 2-päivän Arctic Lapland Rally oli jälleen nimensä
veroinen arktinen seikkailu. Kireässä pakkasessa ja kunnon penkkojen keskellä Therman ajoi yhden parhaista SM-ralleistaan.
"Omaan ajooni olen ihan tyytyväinen. Voi sanoa, että nappiin meni. Tässä oli jo välillä sellainen fiilis, että osaanko yhtään ajaa, mutta nyt jäi sellainen fiilis, että homma maistuu", Therman sanoi.

Therman ja kartanlukija Janne Perälä selvittävät lähes 800 kilometrin reitin yhtä murhetta lukuun ottamatta jokseenkin moitteetta.
Neljännellä erikoiskokeella aikaa kului rutkasti muita enemmän, musta Mitsubishi Lancer piti hetkeksi pysäyttää lumiränniin.
"Vasen nopea mutka tuli ihan silmille. Vähän mentiin penkkojen kautta. Ilmanputsari meni lunta täyteen, ja oli pakko pysähtyä erikoiskokeelle putsaamaan se. Siinä meni muutama minuutti ylimääräistä. Mutta onneksemme illalla tuo erikoiskoe päätettiin poistaa tuloksia. Pleikkaritermein saatiin uusi elämä", Therman kertoi.

Erikoiskoe 4 poistettiin tuloksista, koska osa kärjessä ajaneita päästettiin kahden minuutin lähtövälein erikoiskokeelle, ja osa taas
minuutin välein. Minuutin välein lähteneet kärsivät lumipölystä, ja erikoiskokeen tulos lopulta mitätöitiin nelivetoluokan osalta.
"Lauantaiaamuna melkein nauratti, kun sijoitus oli muuttunut jostain 30:sta yhtäkkiä 13:nneksi. Lauantai oli ajollisesti ihan ok. Perjantaina kävi lisäksi sellainen juttu, että kolmannella erikoiskokeella öljytikku irtosi paikoiltaan, ja sieltä ruiskutti vähän öljyä tuulilasille", Therman raportoi.

Kilpailun voittoon ajoi Esapekka Lappi. Hän johtaa sarjaa kahden osakilpailun jälkeen maksimipistein. Seuraava SM-ralli ajetaan
Mikkelissä helmikuun lopulta, mutta Therman jättää tämän osakilpailun väliin osallistuakseen Finlandia-hiihtoon.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa