Facebook Twitter Email Pinterest

Mikkeliin yli 100 autokuntaa

14.02.2012 / Mikkeliin yli 100 autokuntaa

Andreas Amberg on mennyt kovaa alkukauden kisoissa, harmillisesti vain tekniikkamurheet ovat matkaa vaikeuttaneet. Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan kolmanteen osakilpailuun SM Vaakuna-Ralliin ilmoittautui mukaan yhteensä 108 kilpailijaparia. Ilmoittautuneiden joukossa ovat kaikki rallin SM-sarjan kirkkaimmat tähdet, mutta myös muutama yllätysnimi.

Suurin voittajasuosikki nelivetoisten SM1-luokassa on sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua nimiinsä vienyt Pieksämäen Urheiluautoilijoiden Esapekka Lappi. Lappi saa haastajikseen sarjapisteissä seuraavana olevat Juha Salon (Karkkilan UA) ja Mikko Pajusen (Jyväskylän UA) sekä lähes kotimaisemissaan ajavan mäntyharjulaisen Ari Vihavaisen (Heinolan UA). Varteenotettavana kärjen haastajana kilpailuun lähtee myös järjestävää seuraa eli Mikkelin Urheiluautoilijoita edustava Jussi Tiippana.

Nelivetoisten SM1-luokan yllätysnimiksi voi luokitella Mäntyharjun Moottorikerhon miehet: muutamia vuosia sitten rallin MM-sarjassa ajaneen Jani Paasosen sekä rallisprintissä kunnoustautuneen Jarkko Särkän. Särkälle nuotteja lukee monille tuttu mies, nykyisin Jyväskylän MM-rallin järjestelyitä johtava Kai Tarkiainen.

Kaksivetoisten SM2-luokan kärkipaikalta kisaan lähtee Järviseudun Urheiluautoilijoiden Ville Hautamäki, joka on kerännyt tukevan pistepotin kauden kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta. Hautamäen takana vain muutaman pisteen sisällä ovat Kalle Pinomäki (Turun UA), Ilkka Kariste (Lahden UA) ja Jaro Kinnunen (Espoon UA), jotka epäilemättä tavoittelevat myös Mikkelistä hyviä sijoituksia. Pistetilastossa viidentenä oleva Jussi Vainionpää (Oulun UA) otti kauden alussa Riihimäeltä uransa ensimmäisen SM-osakilpailuvoiton, joten myös Vainionpään suorituksia Mikkelin seudun teillä on syytä tarkkailla.

Kaksivetoisten SM3-luokan voittajasuosikki on luokkaa johtava Joonas Lindroos (European Speed and Rally Club), jonka Andreas Amberg (AL-Myrskylä) haastanee myös Mikkelissä tiukkaan sekuntitaistoon. Kaksikon erottaa toisistaan vain noin seitsemän pistettä, joten eteläsavolaisilla teillä käydään kovaa taistoa sarjasijoituksista.

SM Vaakuna-Ralli käynnistyy perjantaina 24.2. ja päättyy lauantaina 25.2.
(-KM)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa