Facebook Twitter Email Pinterest

Rallitähdet kauppakeskus Stellan Tähtitorilla

22.02.2012 / Rallitähdet kauppakeskus Stellan Tähtitorilla

p-akk-lappi2.jpg

Arctic Lapland Rallin voittoa juhlistava, nelivetoisten SM-pistejohdossa olevan Esapekka Lapin tapaa Stellan Tähtitorilla torstaina 23.2. Kuva: Marko Mäkinen

Tulevana viikonloppuna ajettava SM Vaakuna-Ralli ottaa varaslähdön juhlakisaan jo torstaina 23. helmikuuta kauppakeskus Stellassa järjestettävässä rallitapahtumassa. Yleisöllä on nyt ensimmäistä kertaa Mikkelissä mahdollisuus käydä jututtamassa kuljettajia ja karttureita jo etukäteen ennen kisan alkua.

Stellan Tähtitorilla on tavattavissa kymmenkunta SM-sarjan kärkinimeä. Mukaan ovat lupautuneet muun muassa nelivetoisten SM1-luokkaa johtava Esapekka Lappi ja sarjassa toisena oleva rallin moninkertainen suomenmestari Juha Salo. Kuulumisiaan kertovat myös kilpailussa järjestävää seuraa Mikkelin Urheiluautoilijoita edustava Jussi Tiippana, viidentenä ja kuudentena pistetilastossa tällä hetkellä olevat Riku Tahko ja Kari Ali-Rantala sekä pitkän kilpailutauon jälkeen rallireitille palaava, rallin MM-sarjastakin tuttu Jani Paasonen. Kaksivetoisten SM2-luokasta paikalla ovat luokan kärkinimiin kuuluvat Kalle Pinomäki ja Jussi Vainionpää.

Vaakuna-Rallin markkinoinnista vastaavan Aulis Ahosen mukaan rallitapahtumaan kannattaa tulla koko perheen voimin. Perheen pienimmille ja vaikka vähän isommillekin on nimittäin jaossa myös rallikortteja ja kuljettajien nimikirjoituksia. Lisäksi rallitapahtuman jälkeen torilla alkaa Mikkelin talvikarnevaalien näyttävä jää- ja tulishow.
"Tiivistahtisen kilpailun aikana kuljettajia ei useinkaan pääse tapaamaan, mutta nyt kilpailijoilla on hyvin aikaa kertoa lajista ja kuulumisistaan. Paikalla on sarjan menestyneimpiä kuljettajia, joten asiantuntemusta on varmasti. Mikkelin keskustassa tapahtuu paljon koko tämän viikon ajan, joten mukaan kannattaa lähteä", Ahonen muistuttaa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa