Facebook Twitter Email Pinterest

Rallitähdet kauppakeskus Stellan Tähtitorilla

22.02.2012 / Rallitähdet kauppakeskus Stellan Tähtitorilla

p-akk-lappi2.jpg

Arctic Lapland Rallin voittoa juhlistava, nelivetoisten SM-pistejohdossa olevan Esapekka Lapin tapaa Stellan Tähtitorilla torstaina 23.2. Kuva: Marko Mäkinen

Tulevana viikonloppuna ajettava SM Vaakuna-Ralli ottaa varaslähdön juhlakisaan jo torstaina 23. helmikuuta kauppakeskus Stellassa järjestettävässä rallitapahtumassa. Yleisöllä on nyt ensimmäistä kertaa Mikkelissä mahdollisuus käydä jututtamassa kuljettajia ja karttureita jo etukäteen ennen kisan alkua.

Stellan Tähtitorilla on tavattavissa kymmenkunta SM-sarjan kärkinimeä. Mukaan ovat lupautuneet muun muassa nelivetoisten SM1-luokkaa johtava Esapekka Lappi ja sarjassa toisena oleva rallin moninkertainen suomenmestari Juha Salo. Kuulumisiaan kertovat myös kilpailussa järjestävää seuraa Mikkelin Urheiluautoilijoita edustava Jussi Tiippana, viidentenä ja kuudentena pistetilastossa tällä hetkellä olevat Riku Tahko ja Kari Ali-Rantala sekä pitkän kilpailutauon jälkeen rallireitille palaava, rallin MM-sarjastakin tuttu Jani Paasonen. Kaksivetoisten SM2-luokasta paikalla ovat luokan kärkinimiin kuuluvat Kalle Pinomäki ja Jussi Vainionpää.

Vaakuna-Rallin markkinoinnista vastaavan Aulis Ahosen mukaan rallitapahtumaan kannattaa tulla koko perheen voimin. Perheen pienimmille ja vaikka vähän isommillekin on nimittäin jaossa myös rallikortteja ja kuljettajien nimikirjoituksia. Lisäksi rallitapahtuman jälkeen torilla alkaa Mikkelin talvikarnevaalien näyttävä jää- ja tulishow.
"Tiivistahtisen kilpailun aikana kuljettajia ei useinkaan pääse tapaamaan, mutta nyt kilpailijoilla on hyvin aikaa kertoa lajista ja kuulumisistaan. Paikalla on sarjan menestyneimpiä kuljettajia, joten asiantuntemusta on varmasti. Mikkelin keskustassa tapahtuu paljon koko tämän viikon ajan, joten mukaan kannattaa lähteä", Ahonen muistuttaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa