Facebook Twitter Email Pinterest

Rallikansan action-viikonloppu Mikkelissä

23.02.2012 / Rallikansan action-viikonloppu Mikkelissä

Ville Hautamäki nähdään myös Mikkelin Raviradalla perjantain aloituspätkällä. Kuva viime vuodelta: Marko Mäkinen

Mikkelin SM Vaakuna-rallia seuraamaan tulevan rallikansan on hyvä perjantaina 24. helmikuuta jo hyvissä ajoin suunnistaa kohti Mikkelin Ravirataa. Navigaattoriin kun laittaa osoitteeksi Raviradantie, löytää helposti perille. Lipunmyynti alkaa klo 17.00, aikuisten lippu maksaa 10 euroa ja alle 10-vuotiaat aikuisten mukana pääsevät ilmaiseksi.

Ennen kuin SM-sarjan huipputähdet saapuvat Raviradalta starttaamaan rallin ensimmäiselle erikoiskokeelle, paljon on tarjolla katsottavaa. Paikan päällä voi tutustua monenmuotoiseen moottoriurheiluharrastukseen. Paikalla on extreme custom -autoja tuunauskerhon jäsenten paikalle tuomina, moottoripyöräpuolelta endurokuljettajat esiintyvät kaviouralla vauhdikkaasti, samoin tekevät cross cart -autot. Ja ennen kuin ensimmäinen kilpailija, SM-pistejohdossa oleva Esapekka Lappi starttaa ensimmäiselle erikoiskokeelle klo 19.01, nähdään kaupungin komein ilotulitus noin klo 18.30, kertoo markkinoinnista vastaava Mikkelin UA:n Aulis Ahonen.

Raviradalta kilpailijat aloittavat siis ensimmäisen erikoiskokeen, joka on kokonaisuudessa noin 11 kilometriä pitkä. Jonkin aikaa kukin kuljettajapari ajaa yleisön edessä EK:n alkua ennen kuin taittaa metsäosuudelle. Eikä tänä vuonna liene haittaa lumipölystäkään tai lumisumustakaan, sillä pakkaslukemat ovat sen verran pieniä ettei sumua muodostu. Ja vaikkei kovasti pakkasta olekaan, raviradan katsomon sisätiloissa on miellyttävä seurata iltatapahtumaa.

Seuraavana aamuna, lauantaina 25.2. kilpailijat starttaavat klo 10.01 alkaen Mikkelin Torilta päivän neljälle erikoiskokeelle. Kilpailijoilla on kova urakka edessä, sillä vaikka erikoiskokeita on vain neljä, tulee niille pituutta noin 100 kilometriä. Keskimäärin voisi laskea, että kukin pätkä on noin 25 kilometriä, joten haastetta siis riittää.

Jos ei ole mahdollisuutta esimerkiksi pienten lasten kanssa lähteä erikoiskokeille maastoon, voi päivän viettää Torilla aamun startista aina maaliin tuloon saakka. Mikkelin UA on yhteistyössä mm. Mikkelin kaupungin kanssa uutuustapahtumassa nimeltään Talvikarnevaalit Mikkelissä. Ohjelmaa on kattavasti koko perheelle. Jos miesväki painelee metsään, perheen pienimmät löytävät paljon mielenkiintoista päivän ajaksi.

Alla olevasta listasta voi valita omien mieltymystensä mukaista toimintaa Mikkelin Torilla:

Perjantai 24.2.
Jääkaraoke! Upea karaokeilta, jonka aikana voi luistella ja laulella!

Lauantai 25.2.
Mikkelin Action-Tori klo 12-16 yhteistyössä SM Vaakuna-rallin kanssa.
Klo 10-12 Rallistartti torilta
Klo 12-16 Action tori!, jossa mm. aikuisten sumopainia, gladiaattoritaistelu, mönkijöitä, moottorikelkkoja, rodeohärkä ja dino-maskotti!
Klo 17 SM Vaakuna-rallin maaliseremoniat

Torilla myös moottorikelkka- ja mönkijänäyttely, jonka tuo paikalle Mikkelin Rantakone. Torilla voit tutustua myös ralliautoihin!

Sunnuntai 26.2.
Ylös, ulos ja liikkumaan! Lumiukkojen rakentamista säiden salliessa. Torilla Wuuuf-liukurilaskua, jumppatuokioita, tanssiesitys, lumikenkäkokeilua, Etelä-Savon Liikunnan järjestämiä toimintarasteja ja luistinvuokrausta. Saatavilla myös lämmikkeeksi kota, makkaraa, mehua ja lettuja!

Päivän aikana pääset osallistumaan useisiin eri aktiviteetteihin ja jumppatuokioihin! Mukana myös haastatteluja mm. soihtuhiihdosta, lumikenkäilystä sekä Seppo Tiihoselta, joka on hiihtänyt Suomen kahdesti päästä päähän. Hae myös tuoreimmat niksit talveksi kätevästi torilta!

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa