Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-ralli valmiina alkamaan

24.02.2012 /

Ralli SM

Tasan kello 19.01 starttaa tämänvuotinen SM Vaakuna-ralli, joka on Ralli SM -sarjan kolmas ja talvikauden viimeinen osakilpailu. Mikkelin Ammattikorkeakoulun Kampuksella oleva huoltoparkki kuhisee jo kovasti jännitystä tihkuen. Keli vaikuttaa paria viime talvea huomattavasti mukavammalta, pakkasta ei ole kuin nelisen astetta, mutta harmillisesti kuitenkin tuulee sen verran, että vaatetusta on hyvä laittaa hieman enemmän kuin pakkaslukema antaisi ymmärtää.

Varikon huoltopilttuissa kilpailijat hieroskelivat jo ajohanskoja toisiinsa odottaen reitille pääsyä. Kuten aina juuri ennen rallin alkua, juttu lensi ja nauru raikui remakasti. Mutta kuului sieltä välissä jotain asiallistakin.
"Ihan mukavaa, että päästään ajamaan enemmän kilometrejä kuin aiemmissa kisoissa. Ensimmäinen pätkä on 11 kilometriä, mutta olisi se saanut olla vaikka 47 kilometriä, se vasta olisi ottanut miehistä mittaa", tuumaili omaan rauhalliseen tyyliinsä Ari Vihavainen.

Hallitseva nelivetoisten suomenmestari Juha Salo oli hyvillä fiiliksillä, testiä oli karkkilalainen ajanut viikolla ja oli nyt tyytyväinen autonsa alustaan.
"Saatiin jotain parannettua, luulisin, että nyt on hyvä painella menemään", jutteli Salo, joka kuitenkin harmitteli, että sääntöjen vaatima kuristin ottaa heiltä hieman tehoja moottorista.

Autoonsa erittäin tyytyväinen oli myös SM-pistejohdossa oleva Esapekka Lappi, joka oli keskiviikkona ajanut noin 100 kilometrin mittaisen testirupeaman.
"Nyt auto on hyvä, edellisissä kisoissa ei ole ollut kunnossa, mutta nyt on hienoa ajaa. Reitti on täällä kyllä ihan älyttömän haastava, täällä on oltava todella tarkkana", jutteli Lappi.

Mikkelin raviradalla on mahtavat säpinät parhaillaan, kaupungin hienoin ilotulituskin, kertoi markkinoinnista vastaava Aulis Ahonen. Tänään perjantaina ajetaan siis yksi erikoiskoe, huomenna aamulla noin kello 10.01 jatketaan neljällä pätkällä. Kilpailijat tulevat huoltoon ennen parc fermé -alueelle ajamistaa, ja sieltä keräämme facebookiin kommentteja kaikilta SM-sarjan kuljettajilta.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa