Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos vaihtoi takaisin Hondaan

31.05.2012 / Joonas Lindroos vaihtoi takaisin Hondaan

sm2-lindroos2

Vuonna 2009 Joonas Lindroos juhli mestaruutta kaksivetoisissa. Kuva: Marko Mäkinen

Kaksivetoisten pistejohdossa kauden 2012 SM-sarjassa oleva jämsäläinen Joonas Lindroos ottaa vielä rennosti, vaikka seuraavaan SM-osakilpailuun on vain viikko aikaa.
"Mitäs tässä mitään sen suurempia. Auto oli viime viikonloppuna Joutsan kisassa niin hyvä, ettei sillekään tartte tehdä mitään. Lauantaina hoidan yhden polttarikyydityksen, mutta sitten sen jälkeen ei ole muuta ohjelmassa kuin nokka kohti Lapuaa", paljasti Lindroos.

Joonas Lindroos teki muutama vuosi sitten autourheilun historiaa voittamalla kaksivetoisten luokan suomenmestaruuden ja samalla myös nuorten SM-sarjan. Kahden nelivetoluokan jälkeen Lindroos palasi tälle kaudelle takaisin kaksivetoisiin.
"Olishan se tietty ihan kiva vielä nelikollakin kurvailla, mutta sitä on ajettava sillä, mihin on milloin mahdollisuudet. Ihan kivaa on kyllä ollut koko kausi, kyllä näilläkin pääsee nauttimaan kilvanajosta aivan tosissaan. "

Lapuan POPPankki-rallissa reitin kerrotaan oleva sama kuin viime vuonnakin. Luvassa on siis nopeita ja kovavauhtisia erikoiskokeita.
"Tiet olivat kyllä oikein haastavia. Uskon, että kaksivetoisella pystymme nauttimaan ihan samalla lailla kuin viimeksikin."

Alkukauden Lindroos ajoi Citroënilla, nyt on pölyt putsattu vanhasta menopelistä ja ennen kauden alkua tehty huolellinen kunnostus.
"Kymmenen vuotta olen jo tällä samalla autolla kurvaillut, enkä ole joutunut edes moottoria vaihtamaan. Kerran kone avattiin, kun uusia specs-osia vaihdettiin, joten hyvin on auto kestänyt. Tästä eteenpäin aion jatkaa SM-sarjassa tällä. Olihan tuo edellinenkin auto ihan ok, mutta kaksilitraisella Hondalla pystyn paremmin taistelemaan kesäkelillä yleiskilpailusijoitusten perusteella jaettavista SM-pisteistä, uskoisin."

Kaksivetoiset ajavat yhdestä suomenmestaruudesta kahdessa luokassa ja keräävät luokittain pisteitä, mutta lisäpisteitä pystyy napsimaan hyvillä yleiskilpailusijoituksilla. Ennen Lapuan POPPankki-ralli Lindroos on 16 pisteen johdossa ennen Andreas Ambergia. Ralli SM -sarjassa on vielä neljä osakisaa jäljellä.
"Onhan tuollainen piste-ero tietty ihan hyvä asia, mutta se on nähty niin monta kertaa, että mitä vain voi tapahtua. Yksi keskeytys, ja sitten sitä ollaan taas takaa-ajoasemissa", pohti Lindroos.

Lindroos myöntää, ettei pistejohdon pitäminen ole mitenkään helppo juttu. Takana on monta miestä, jotka aivan varmasti aikovat jämsäläisen päihittää. Amberg sekä Joutsassakin vielä ennen viimeistä pätkää kakkosena vain parin sekunnin päässä ollut mutta keskeyttänyt Jussi Vainionpää on myös kova vastus. Vainionpää otti kauden avauskisassa Riihimäellä ensimmäisen Ralli SM -osakisavoiton, joten tai vauhtia löytyy, jos matkan varrelle ei satu teknisiä ongelmia tai ajovirheitä.

Eivätkä kaksivetoisten luokan vanhat konkarit Ville Hautamäki ja Kalle Pinomäkikään taistelematta luovuta. Kun tähän haastajien ryhmään vielä lisätään espoolainen Jaro Kinnunen, on siinä jo sellainen joukko puhaltamassa Lindroosin niskaan, että täysillä saa ajaa.

Lapuan POPPankki-ralli alkaa lauantaina 9. kesäkuuta klo 12.01 Lapuan keskustasta. Huoltoparkkiin Lapuan torille kilpailijat tulevat kahdesti, maaliin ensimmäisiä odotetaan noin klo 17:n aikaan.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa