Facebook Twitter Email Pinterest

POPPankki-rallissa riittää haasteita

01.06.2012 / POPPankki-rallissa riittää haasteita

Ralli SM

Kesäkuun 9. päivänä ajettavassa Lapuan POPPankki-rallissa nähdään taatusti tiukka vääntö SM-pisteistä. Nelivetoisten SM1-luokan pistejohtaja Esapekka Lappi starttaa ensimmäisenä reitille saaden peräänsä Juha Salon. Pistetaulukon paremmuusjärjestyksessä seuraavaksi reitille lähtevät Mikko Pajunen, Ari Vihavainen, Riku Tahko ja Joni Nikko.
Seitsemäntenä lähtövuorossa, mutta sarjan ulkopuolisena kilpailijana numerolla 100 starttaa kova haastaja edellä menijöille. Saarijärven Jarkko Nikara tuttuun tapaan veljensä Petrin kanssa nähdään taas pitkästä aikaa kotimaisessa rallissa. Nikara ei tietenkään SM-pisteitä saa, eikä hänen sijoituksensa pisteisiin millään lailla vaikuta, mutta saako Nikara mukanaolollaan muut huimiin suorituksiin ja ehkä yrittämään vähän liikaakin, se jää nähtäväksi.

Kaksivetoisten vuoro on 16 SM1-luokan kuljettajaparin jälkeen. Joonas Lindroos tietenkin pistejohtaja lähtee näistä ensimmäisenä ja saa peräänsä tiukan joukon nuoria, voitonnälkäisiä kuljettajia, joilla kaikilla on yhtälailla mahdollisuudet päihittää kaikki muut, se on jo niin monesti nähty.

Kauden alussa kaksivetoisista nelivetoisiin siirtynyt Nilsiän Jukka Korhonen joutui helmikuussa jättämään Mikkelin SM Vaakuna-rallin väliin osallistuttuaan Pirelli Star Driver -palkinnonsaajana samaan aikaan kilpailuun Englannissa.
SM1-luokan pisteissä Korhonen tietty on hieman kauempana pistetaulukossa, ja siksi hänen lähtöpaikkansa on vasta kaksivetoisten "kuuman ryhmän" takana, 23:nentenä autona reitille. Siinä on Korhoselle haastetta nousta mukaan voittotaistoon.

Lapuan POPPankki-ralli ajetaan siis 9.6. kello 12.01 alkaen. Lähtö tapahtuu aivan Lapuan keskustasta Valtuustontieltä. Huoltoparkki on noin 30 metrin päässä lähtöpaikasta, samoin päivän aikana kilpailutoimisto ja lehdistökeskuksin löytyy Lapuan torilta huoltoparkin välittömästä läheisyydestä. Matkahuolto siirtyi torin laidalta uusiin tiloihin, ja nyt vanhat tilat ovat ralliorganisaation käytössä.

Kilpailijat tulevat kahdesti huoltoparkkiin päivän aikana: ensimmäisen kerran kohta kello 13:n jälkeen ja toisen kerran noin kello 15.40. Maaliin kilpailijoita odotetaan heti kello 17:n jälkeen.

Lapuan POPPankki-rallin reitti on kutakuinkin sama kuin viime vuonna, vain yksi erikoiskoe on 8-10 km lyhyempi kuin viimeksi. Välillä tuli tieto, että se on vain lyhentynyt, mutta on saatu tarkempaa tietoa siitä, että se erikoiskoe sisältää pätkän uutta osuutta ja yksi osuus ajettaisiin eri suuntaan kuin viimeksi.
Kilpailijat nauttivat suunnattomasti viime vuonna Pohjanmaan lakeuksilla nopeista ja jouhevista erikoiskokeista. Rankaksi kisan teki yli 30 asteen lämpötila. Tällä hetkellä sääennuste kertoo sää olevan mitä parhain rallisää: noin 19 astetta lämmintä ja pilvistä, ei siis sadetta.
"Tiet pitäisi olla oikein hyvässä kunnossa. Routaa ei ole ollut, eikä liikaakaan ole satanut", paljasti rallin lehdistöpäällikkö Vesa Rauhala viikko ennen kilpailua.

Tiedetään, että monesti pieni tauko harrastamisessa tekee hyvää ja tauon jälkeen vauhti kasvaa helposti. Nyt on pidetty kevättaukoa lähes neljä kuukautta, joten aivan varmasti koko SM-kaarti on valmis jatkamaan mestaruuden ja mitalien jahtaamista. Tule sinäkin mukaan!

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa